Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında 23 Temmuz'da çıkan çatışmada etkisiz hale getirilen teröristin, İçişleri Bakanlığı'nın aranan teröristler listesinin Gri kategorisinde yer alan ve 10 ayrı suçtan aranma kaydı olan 'Aram Civan' kod adlı Osman Gülen olduğu belirtildi.

TSK DUYURDU

TSK’dan yapılan son dakika açıklamasında, "Diyarbakır/Lice’de 23 Temmuz 2018 tarihinde icra edilen operasyonlarda etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin gri listede aranan Aram Civan kod adlı Osman Gülen olduğu tespit edilmiştir" denildi.

İçişleri Bakanlığı'ndan, son bir haftada düzenlenen iç güvenlik operasyonlarında 36 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Bakanlık'tan yapılan açıklama şöyle:

SON BİR HAFTA İÇERİSİNDE (23-30 TEMMUZ 2018): Jandarma Özel Harekât (JÖH), Polis Özel Harekât (PÖH), Jandarma Komando Birlikleri ile İç Güvenlik Operasyonları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Hava ve Kara unsurlarınca 1.994 operasyon yapılmış, Terör Örgütlerine yardım/yataklık yaptığı ve örgütlerle irtibatlı olduğu değerlendirilen 351 Terör (PKK/KCK 119, SOL 4, DEAŞ 19, FETÖ/PDY 209), 3.315 Uyuşturucu ve Kaçakçılık suçlarından ve 60 Düzensiz Göçle Mücadele kapsamında olmak üzere toplam 3.726 kişi gözaltına alınmıştır.

Son bir haftada yurt içinde aralarında İçişleri Bakanlığı terörden arananlar listesi gri kategoride aranan Aram Civan (K) Osman Gülen'in de bulunduğu toplam 36 (18 ölü, 6 sağ, 12 teslim) terörist etkisiz hale getirilmiştir.