Tunceli’nin Nazimiye ilçesi kırsalında, operasyonda olan jandarma özel harekat timlerinin bulunduğu alanda etkili olan soğuk hava nedeniyle donma tehlikesi geçiren ve kaldırıldıkları hastanede şehit olan 2 asker, Elazığ'da düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı.

Jandarma uzman çavuşlar Ferruh Dikmen ve Asım Türkel, Nazimiye ilçesinde düzenlenen operasyon alanında, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle girdikleri hipotermi sonucu kaldırıldıkları Tunceli Devlet Hastanesi’nde dün akşam şehit oldu. Gece yarısı Elazığ’a getirilen şehit askerler için havalimanında bu sabah uğurlama töreni düzenlendi. Törene Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Elazığ Vali Vekili Mustafa Gül ve askeri yetkililer katıldı. Şehit naaşları, tören alınana getirilerek buradaki katafalka konuldu.

Daha sonra şehit özgeçmişlerinin okunmasından sonra dualar yapıldı. Törende konuşan Tunceli Valisi Tuncay Sonel, vatan üzerinde emelleri olan hainlere fırsat verilmemesi gerektiğini belirterek, “Adeta fare gibi dağlarda kaçacak delik arayan teröristleri son terörist kalmayıncaya kadar tek tek öldüreceğiz. Çünkü bu vatan kolay kazanılmadı. Şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz, mekanları cennet olsun, makamları Ali olsun, Allah şehitlerimizin ailelerine, yakınlarına, milletimize sabır versin, baş sağlığı diliyoruz. Yüce Rabbim vatanımızı, milletimizi, birliğimizi, beraberliğimizi, ezanımızı, bayrağımızı bozmak isteyenlere, bu güzel vatan uğrunda çeşitli emelleri olan hainlere fırsat vermesin, şehitlerimizin tekrar mekanları cennet olsun. Yüce Rabbim kahraman güvenlik güçlerimizin ayağına taş değdirmesin” dedi. Konuşmanın ardından her iki şehidin naaşı da Mersin’e uğurlandı.

ŞEHİTLERİN BABA EVİNDE YAS VAR

Şehitlerden Jandarma Uzman Çavuş Asım Türkel’in (23) merkez Toroslar ilçesine bağlı Arpaçsakarlar Mahallesi’nde yaşayan ailesine acı haber ilgililer tarafından verildi. Haberin ardından evin bulunduğu sokağın girişine Türk bayrakları asıldı.

Türkel’in şehit olduğunu duyan mahalle sakinleri, başsağlığı için evin çevresinde toplandı. Şehit Türkel’in 2017’den itibaren Tunceli Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı'nda görev yaptığı öğrenildi.

YAĞIZ EFE BABASIZ KALDI

Aynı operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ferruh Dikmen’in (26) acı haberi de Silifke ilçesine bağlı Yeşilovacık Mahallesi’nde yaşayan ailesine ulaştı. Babaevine Türk bayrakları asılan şehidin iki yıl önce Büşra Dikmen ile evlendiği ve 6 aylık “Yağız Efe” isminde oğlunun olduğu öğrenildi. Dikmen ailesinin yakınları ve mahalle sakinleri, haberin ardından taziye ziyaretlerinde bulundu.

BÖLGEDEN HELİKOPTERLE ALINDILAR

Nazımiye ilçesi kırsalında teröristlere yönelik operasyonda dün akşam saatlerinde olumsuz hava koşullarından etkilenen birlikler, hava şartlarının kısmen düzelmesi sonrası helikopterle bölgeden tahliye edilmişti. Bu askerlerden hipotermi tanısıyla Tunceli Devlet Hastanesi'ne sevk edilen iki jandarma özel harekat mensubu şehit olmuştu.