CiddiGazete- Dokuz gün önce Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın gece yarısı yaptığı açıklama ile dünyanın yaşadığı kâbusa ortak olan Türkiye, günde yüzlerce hastaya bakan sağlık çalışanlarına destek olmak için balkon ve pencerelerine çıktı.

Vatandaşlar sağlık çalışanlarına destek amaçlı Türkiye’nin her yerinde saat 21.00’da balkon ve pencerelerine çıkarak sağlık çalışanlarının insan üstü eforlarını alkışladı.

AVRUPA’DA DA ALKIŞLANDILAR

Vakaların ve ölümlerin giderek artığı Avrupa ülkeleri de benzer bir destek eylemini gerçekleştirmişti.

Almanya, İtalya, İspanya ve Yunanistan’da geçen haftalarda vatandaşlar alkış eylemiyle sağlık çalışanlarına şükranlarını ifade etmişti.

“ÜÇ GÜN ALKIŞLAYALIM”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yapılan alkışlı destek sonrası paylaştığı mesajında aynı desteğin üç gün üst üste tekrarlanmasını teklif etti.

Koca şunları söyledi:

- SAAT 21.00 ALKIŞI İÇİN SAĞ OL TÜRKİYE! Şehir şehir, ev ev çağrımıza uydun. Özverili sağlık çalışanlarımıza alkışınla güç verdin.

- Yarın, ertesi gün aynı saatte minnettarlığımızın sesi tekrar duyulsun! ÜST ÜSTE ÜÇ GÜN ALKIŞLAYALIM!

BAKAN KOCA ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medyadan yaptığı çağrı ile vatandaşları sağlık çalışanlarına destek vermeye davet etmişti.

Koca şu ifadeleri kullanmıştı:

- ALKIŞLAYALIM! NE KADAR ALKIŞLASAK AZDIR! Bugün saat 14'te Meclis'teki konuşmamda milletimin temsilcilerini özverili Sağlık Çalışanlarımızı alkışlamaya davet ettim. Şimdi tam 21.00'da milletimizi, bu alkış sesini Türkiye çapında, balkonlardan yükseltmeye davet ediyorum.