CiddiGazete- Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Yunanistan ve Türkiye’nin deniz sınırlarıyla ilgili görüşmeleri sürdürme kararı aldıkları belirtildi.

Reuters’ta yer alan habere göre Yunanistan, 2016 yılında askıya alınan görüşmelerin yakında İstanbul’da yapılacağını açıkladı.

AKP’DEN AÇIKLAMA

Bir gazetecinin, “Türkiye ve Yunanistan arasındaki görüşmeler İstanbul'da mı olacak?” sorusunu cevaplayan AKP Sözcüsü Ömer Çelik şu ifadeleri kullandı:

- İstikşafi görüşmeler başlayabilir. Çerçeve, prensipler belli olacak. Ona göre tarih belirlenir ve yer konusu belirlenir.

- Şu anda Türkiye'den talep edilen şey diplomasi ve müzakere ise Türkiye buna dünden hazır. Dolayısıyla Türkiye açısından bir problem yok. Muhataplarımız da buna hazır ise bu atmosfer olumlu bir atmosferdir diyebiliriz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Merkel ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel’in gerçekleştirdiği üçlü video konferans sonrasında kritik açıklamalar gelmişti.

İletişim Başkanlığı, üçlü zirvede Türkiye-AB ilişkilerinin kapsamlı bir şekilde ele alındığını duyururken Türkiye ve Yunanistan’ın istikşafi görüşmelere başlamaya hazır olduğu ifade edilmişti.