CiddiGazete- Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Çin’in Ermenistan’a gönderdiği yardım paketlerindeki "Ağrı Dağı" ifadesi hakkında yazılı açıklama yaptı. Duruma ilişkin haberler üzerine Çin’in Ankara Büyükelçisi ve Çin Dışişleri Bakanlığı nezdinde girişimde bulunularak, açıklama istendiğini belirten Aksoy, şöyle dedi:

“Çin Büyükelçisi Ermenistan’a gönderdikleri yardımların bir yerel yönetim tarafından hazırlandığını ve bir özel şirket tarafından Erivan’a ulaştırıldığını, söz konusu yerel yönetim tarafından paketlerin üzerine sadece Çince ifadeler yazıldığını ve bunlarda Ağrı Dağı’ndan bahsedilmediğini, Ağrı Dağı’na atıf yapan İngilizce ifadelerin ise sonradan eklendiğinin anlaşıldığını bildirmiştir.

Çin Büyükelçisi halihazırda durumun araştırılmakta olduğunu ve sonucundan tarafımıza bilgi verileceğini söylemiş ve bu vesileyle Çin’in Türkiye’nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygılı olduğunu ifade etmiştir.

NE YAZIYORDU?

Çin’in Ermenistan’a gönderdiği yardım kutularındaki mesajda, “Dostluğumuz Ağrı Dağı’ndan daha yüksek ve Yangtze nehrinden daha uzun olsun” ifadeleri yer alıyordu.