Avcılar Belediye Başkanlığı'nı, Anadolu Ajansı (AA) verilerine yüzde 52 oranında oy alan CHP'li Turan Hançerli kazandı. Geçirdiği bir kaza nedeniyle iki elini kaybeden Hançerli, Türkiye’nin ilk engelli belediye başkanı oldu.

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından sosyal medyadan bir açıklama yapan Turan Hançerli, “Birlikte yürüdük. Yürüdükçe büyüdü sevgimiz; her eve, her insana ulaştı. Beklediğimiz bahar geldi. Size söz verdim, durmayacağım; size duyduğum hizmet aşkıyla her gün daha istekli, daha özverili çalışacağım. Hiç kimse “Turan Hançerli verdiği sözü tutmadı” demeyecek. Teşekkür ederim Avcılar!” dedi.

TURAN HANÇERLİ KİMDİR?

1975 Tokat doğumludur. 1999 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur. 2010 yılında Bilgi Üniversitesi Ekonomi Hukuku alanında yüksek lisans yapmıştır. 2000-2003 yılları arasında Ankara’da özel bir şirkette hukuk müşaviri olarak görev yapmıştır. 2003 yılında Ankara’da Hançerli Hukuk Bürosu’nu kurmuş ve 2007 yılına kadar Ankara'da hizmet verdiği büroyu İstanbul'a taşımıştır.

Halen Türkiye Sakatlar Derneği Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir. İngilizce bilmektedir.