CiddiGazete- Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı koronavirüs tablolarında yaşanan skandalların ardı arkası kesilmezken, bugün de toplam iyileşen hasta sayısında büyük bir hata yapıldığı ortaya çıktı.

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre dün toplam iyileşen sayısı 1 milyon 800 bin 286'ydı. Bugün iyileşenlerin sayısı ise 34 bin 419 olarak verildi.

Bu ikisini toplayınca çıkan sonuç ise 1 milyon 834 bin 705. Fakat tabloda toplam iyileşen sayısı 1 milyon 835 bin 705 olarak bildirildi. Yazılımcı Zeki Berk tarafından ortaya çıkarılan durum, tablolara şöyle yansıdı:

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tablolarda daha önce de benzer hatalar yapıldığını belirten Berk'in paylaşımı sonrası, sosyal medyada çok sayıda kullanıcı söz konusu tablolara isyan etti.

Sağlık Bakanlığı verilerine güvenin defalarca kez sarsılmasına rağmen, basit bir toplama işleminin bile yapılamaması "Verileri mi şişirdiler yoksa sadece bir hata mı?" sorusunu akıllara getirdi.

Öte yandan, Berk'in tablodaki hataları günlük haline getirip bir belgede topladığı görüldü. Berk'in saptadığı hatalara göre, tabloda hata yapılmayan gün sayısı "sıfır" olarak açıklandı.