CiddiGazete

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan’ın Beştepe’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen CHP’li iddiası tartışılmaya devam ediyor.

Rahmi Turan'ın yazdığı iddiayı daha önce duyan ancak yazmayan gazeteci Uğur Dündar, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

‘ATİLLA'YA EN YAKIN CHP'Lİ ARAŞTIRILSIN’

Dündar açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Dürüstlüğüm gereği zorunlu açıklama: İktidarı destekleyen bir gazeteci; bana haberi getiren kişinin @ATuncayOzkan olduğunu, benim teklifi reddettiğimi yazıyor. Özkan'la yaklaşık 2 yıldır ne görüştüm ne de telefonlaştım. İddia doğru değil. T. Atilla'ya en yakın CHP'li araştırılsın.”

‘KUMPASLAR ADİL SORUŞTURMALARLA ÇÖZÜLÜR’

Uğur Dündar daha sonra, “Kumpaslar komplo teorileriyle değil, üzerine gitmekle ve dürüst, adil soruşturmalarla çözülür...

Sn. Kılıçdaroğlu'nun eski bir soruşturma uzmanı olarak hakikati en kısa sürede ortaya çıkaracağına inanıyorum” mesajını paylaştı.

‘TETİKÇİLERE MEYDANI BIRAKMAYACAĞIZ’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan da, Uğur Dündar'ın paylaşımını alıntılayarak açıklamada bulundu. Özkan, "CHP ve yöneticilerini suçlayan tetikçilere meydanı bırakmayacağız. İktidara yürüyoruz. Entrikacıların her yalanını gerçekle geçersiz kılacağız. CHP'nin iktidar yürüyüşünü komplolar ve komplocular engelleyemez" ifadelerini kullandı.

‘BİLGİYİ GÖTÜREN İSİM TUNCAY ÖZKAN’

Öte yandan hükümete yakınlığıyla tanınan Murat Kelkitlioğlu, TV100’deki köşesinde ‘CHP'deki çetenin başkanlık yarışı’ başlıklı yazısında Beştepe’ye giden CHP’li iddiasının kaynağının Tuncay Özkan olduğunu ileri sürdü, “Benim anlatacaklarım da CHP içindeki bir kaynağa dayanıyor” diyerek şu iddiaları paylaştı:

"Rahmi Turan'a verilen bilgi önce Uğur Dündar'a gidiyor. Bilgiyi götüren isim ise, şimdi sıkı durun, Tuncay Özkan. Yılların duayen gazetecisi Dündar, Özkan'ın getirdiği bilginin teyide muhtaç olduğunu söyleyerek yazmayı reddediyor. Ancak Özkan pes etmiyor ve yeni bir adres arıyor. Bu kez Rahmi Turan ile arasının iyi olduğunu bildiği Talat Atilla'ya gidiyor ve bilgiyi paylaşıyor. Sonrası malum. Atilla, Rahmi Turan'la konuşuyor ve Turan da köşesinde bu yalan bilgiyi yazıyor. Bu gelişmenin ardından da durmuyor Özkan. Bu kez de gece yarısı İsmail Küçükkaya'yı arayarak Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun sabah programa çıkmak istediğini söylüyor. Kılıçdaroğlu ve Özkan'ın planı buraya kadar tıkır tıkır işliyor. Ancak sonrası malum. Yalan birkaç gün sonra patlak veriyor.

Özkan ve Kılıçdaroğlu'nun bu sinsi planının bence iki nedeni var.

Birincisi, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partisinden daha yüksek oy alan Muharrem İnce'nin önümüzdeki Nisan ayı ortasında yapılacak büyük kurultay öncesi önünü kesmek.

Peki niye? Tuncay Özkan'ın en temel niyeti Kılıçdaroğlu sonrası CHP Genel Başkanlığı görünüyor. Böylesi bir operasyonla önümüzdeki dönemde karşısına çıkacak Muharrem İnce gibi engellere karşı mıntıka temizliği yapıyor olabilir.

İkincisi, AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı zor durumda bırakmak.

Ama her zaman olduğu gibi doğru ve hak galip geldi. Oyun bozuldu.”