CİDDİGAZETE

Kayseri'de akaryakıt istasyonu ve emlak üzerine iş yerleri bulunan ülkücü camianın tanınan isimlerinden Mehmet Özet (49), tartıştığı eski ortağı Mustafa M. (56) tarafından av tüfeğiyle vurarak öldürüldü. Mustafa M., olayın ardından tüfekle polise giderek teslim oldu

Olay, öğle saatlerinde, merkez Melikgazi ilçesine bağlı Gesi İldem Mahallesi'ndeki akaryakıt istasyonunda meydana geldi.

Tomarza Kaymakamlığı'nda yazı işleri müdürü olarak görev yapan ve bir süre önce emekli olan Mustafa M., iddiaya göre, kıdem tazminatıyla Mehmet Özet'in de aralarında bulunduğu 3 ortak ile akaryakıt istasyonu kurdu. Mustafa M., aralarındaki borç-alacak sorununu konuşmak için emlak üzerine iş yerleri de bulunan Mehmet Özet'in akaryakıt istasyonundaki ofisine gitti. Burada ikili arasında çıkan tartışma kısa sürede büyüyüp kavgaya dönüştü.

Saldırgan Mustafa M.,tüfeğiyle birlikte polise teslim oldu.

TEHDİT EDİLDİĞİNİ SAVCILIĞA BİLDİRMİŞTİ

Mustafa M., yanındaki av tüfeğiyle ateş ettiği Özet'i ağır yaraladı. İhbar üzerine gelen sağlık görevlileri, ilk müdahalede bulunduğu Özet'i ambulansla Kayseri Şehir Hastanesi'ne kaldırdı. Mehmet Özet, doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti.

Mustafa M., olayın ardından tüfekle polise giderek teslim oldu. Mustafa M., Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülürken, kendisini görüntüleyen gazetecilere, "Söyleyecek bir şey yok. Savcılıkta her şey ortaya çıkacak" dedi.

Mehmet Özet, olaydan önce savcılığa dilekçe vererek Mustafa M. tarafından ölümle tehdit edildiğini bildirerek suç duyurusunda bulunmuştu.

Polis, olay yerinde inceleme yaparken, soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.

Olayın duyulmasının ardından, ülkücü camiada çok sevilen Mehmet Özet'in naaşının bulunduğu hastane önüne yüzlerce arkadaşı geldi.

SON YOLCULUĞUNA YARIN UĞURLANACAK

Yarın Hunat Camii'nde öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrasında Gesi Kayabağ’da toprağa verilecek olan Özet’in sevenleri sosyal medya üzerinden de üzüntülerini dile getirdi.