CiddiGazete- Ülkücü hareketin isimsiz kahramanlarından Veli Mutlu, namıdiğer "Kör Veli"nin kabri, Alparslan Türkeş Düşünce Derneği Başkanı Hakverdi Satılmış ve arkadaşlarının katkılarıyla 23 yıl sonra bugün inşaa edildi.

Atatürk'ün 26 Aralık 1919 tarihinde Ankara'ya giderken konakladığı Bala İlçesi'ndeki Beynam Köyü'nde 1953 yılında dünyaya gelen Veli Mutlu, bir süre sonra ailesiyle birlikte Ankara'ya taşındı.

Yaşadığı Ateşderesi bölgesinin adeta kalesi olan "Kör Veli", ocak basıldığında kurşunlanmasına rağmen hayata tutundu. Her olayda sol görüşlülerin ismini verdiği Veli Mutlu'nun garip hayatı Ulucanlar Cezaevi ile Mamak Askeri Cezaevi arasında geçti.

Hayatını idame ettirmek için ayakkabı boyacılığı yapan kardeşinden başka kimsesi kalmamıştı. Yokluk ve yoksulluk içinde 1997 yılında hayatını kaybetti.

Köyü Beynam'a defnedildi. Kardeşi de vefat ettiği için kabrini yaptıracak kimsesi yoktu.

KABRİN YERİNİ CENAZE NAMAZINI KILDIRAN İMAM GÖSTERDİ

O dönem köyün imamı olan, Veli Mutlu'nun cenaze namazını kıldıran, sonrasında muhtarlık yapan çocukluk arkadaşı, Alparslan Türkeş Düşünce Derneği Başkanı Hakverdi Satılmış'a ulaştı. Garip ülkücünün ismini verdi, listeler kontrol edildi. Hakverdi Satılmış tarafından dönem arkadaşlarına ulaşıldı, resmi belgelerden Veli Mutlu'nun kabir yeri doğrulandı ve harekete geçildi.

Ömrünü ülkücü harekete vakfeden Veli Mutlu için sipariş verildi ve kaybolmaya yüz tutmuş kabri, bugün yeni haline kavuştu.

"Lider"e duyduğu büyük sevgi nedeniyle Alparslan Türkeş'in 4 Nisan 1997'deki vefatından hemen sonra hastalanan ve tedavi imkanı bulamayan Veli Mutlu'nun, Başbuğ'dan kısa süre sonra hayatını kaybettiği belirtildi.