CiddiGazete/Özel- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, marksist teröristler tarafından 1978 yılında kaçırılan ve işkenceyle şehit edilen 18 yaşındaki Ömer Karaosmanoğlu'nun ismini yaşadığı sokağa verdi.

Büyükşehir Belediyesi'nden çıkan karar bugün uygulandı ve Altındağ Ulubey Mahallesi'ndeki sokağa "Ömer Karaosmanoğlu Sokağı" tabelası asıldı.

ŞEHİDİN KARDEŞİ DUYURDU, ORTALIK KARIŞTI!

Ülkücü şehit Ömer Karaosmanoğlu'nun kardeşi Adnan Karaosmanoğlu, ağabeyinin isminin sokağa verildiğini, sosyal medya hesabından duyurdu.

Şehit kardeşi, teşekkür mesajından sonra tehdit telefonları aldı. Şehidin isminin yaşatılması için katkı yapanlara teşekkür eden Adnan Karaosmanoğlu'nun mesajı şöyle:

ABİM ÜLKÜCÜ ŞEHİT ÖMER KARAOSMANOGLU'NUN İSMİNİN YAŞATILMASINDAN DOLAYI SAYIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ MANSUR YAVAŞ MECLİS ÜYELERİ ERTAN IŞIK, EDİP BALCI, MÜMİN ALTINIŞIK, MEHMET YILDIZ, HÜSEYİN ÖZCAN, SERVET AVCI, FEN İŞLERİ BAŞKANI EROL GÜNDÜZ, İSİMLENDİRME KOMİSYON ÜYELERİ muhtarımız Niyazi Köroğlu, mahalle komşularımız ayrıca manevi desteklerini bizlerden esirgemeyen Hakverdi Satılmış ve İsa Seven kimin emeği geçtiyse KARAOSMANOGLU ailesi olarak teşekkür ederiz.

Rahmetli MUHSİN Başkanımın sözü geldi aklıma "Vatanı sevmenin çilesini ve acısısı biz çektik, edebiyatını bazıları yaptı."

Az bir zümre parası ve dayısı ile bir yere gelmiş onlar bilemez. RABBİM bize zirveyi de gösterdi zemini de. Bu dava için can vermiş, kan vermiş ailelere karşı saygısızlık diz boyu. Onları YÜCE ALLAH'a havele ediyorum.

Yıllar önce komşumuz rahmetli annemi rüyasında görmüştü. Rüyasını YÜCE RABBİM gerçekleştirmek nasip etti. ANAMIN BABAMIN bu günleri görmesini çok isterdim.

RABİMİN CENNETİNDE gördüklerinde eminim, ALLAH EMEĞİ GEÇEN HERKESTEN RAZI OLSUN.

TELEFON AÇIP HEM TEHDİT ETTİLER, HEM HAKARET

Şehit kardeşinin teşekkür mesajı paylaşmasından sonra telefonları susmadı. MHP Altındağ İlçe Teşkilatı'ndan gelen telefonda şehit kardeşi Adnan Karaosmanoğlu, Mansur Yavaş ve ülkücü camiadaki isimlere teşekkür ettiği için ağır dille eleştirilip tehdit edildi.

DAHA ÖNCE DE MHP'Lİ ÜYENİN SALDIRISINA UĞRADI

Kendisini de ülkücü olan Adnan Karaosmanoğlu, 31 Mart seçimlerinden sonra gittiği Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde de saldırıya uğradı. Şehit ülkücülerin ailelerine sahip çıkılmadığı için serzenişte bulunan Adnan Karaosmanoğlu, MHP'li Meclis üyesinin çok sert tepkisiyle karşılaştı. "Hayırlı olsun" demek ve kardeşinin isminin bir sokağa verilmesi için ricada bulunmak istediği MHP'li üye tarafından boğazı sıkılarak tartaklanan Karaosmanoğlu'nu, darp edilmekten o anda yanlarında olan AKP'li Meclis üyeleri kurtardı.

ÖMER KARAOSMANOĞLU'NUN GÖZ YAŞARTAN HİKAYESİ

10 Kasım 1980 tarihinde aynı mahalledeki marksist teröristler tarafından kaçırılan 18 yaşındaki Ömer Karaosmanoğlu, metruk bir binada ağır işkenceye maruz kaldı.

Darp edilen, defalarca bıçaklanan ve uzuvları kesilen Ömer Karaosmanoğlu, hayatını kaybetmesi üzerine olay yerinde bırakıldı; katilleri kaçtı.

Cinayetin duyulmasının ardından polis, Karaosmanoğlu'nun naaşını morga kaldırdı. Üzerinden kimlik çıkmayan 18 yaşındaki ülkücü, Ankara Karşıyaka'daki kimsesizler mezarlığına defnedildi.

Eve gelmeyen Ömer Karaosmanoğlu için ailesi polise başvurup kayıp ilanı çıkardı. Karaosmanoğlu, aylarca aranmasına rağmen bulunamadı.

İNANILMAZ TESADÜF

Cinayetin üzerinden altı ay geçtikten sonra düğüm çözüldü. Mahalledeki kasaptan kıyma alan şehidin ablası, kıymanın sarılı olduğu gazete sayfasında okuduğu haberle irkildi. "Ulubey Mahallesi'ndeki metruk binada cesedi bulunan 17-18 yaşlarındaki genç, kimliği tespit edilemediği için kimsesizler mezarlığına defnedildi."

Tarifin kardeşinin yaşına uyduğu ve olay yerinin de kendi mahalleleri olduğu için şüphelenen ablası, gazete sayfasını alıp karakola gitti. Yapılan incelemede, adı geçen naaşın Ankara Karşıyaka Mezarlığı'ndaki kabri bulundu. Mahkeme kararıyla kabir açıldı ve cesetten DNA örneği alındı. Aile bireyleriyle uyumlu çıkan örnekten sonra, cesedin Ömer Karaosmanoğlu'na ait olduğu anlaşıldı. Ayrıca, dava dosyasının bulunduğu Adli Emanet'ten de aileye cinayet zamanında üzerinde ve olay yerinde bulunan Karaosmanoğlu'nun giysileri verildi.

KABRİ 2015 YILINDA YAPTIRILDI

Mahkeme kararıyla Karşıyaka Mezarlığı'ndan alınan ülkücü şehit Ömer Karaosmanoğlu'nun naaşı, Kızılcahamam Perçinçatak Köyü'ne defnedildi. Ekonomik zorluklardan dolayı uzun süre yapılamayan kabir, 2015 yılında, Alparslan Türkeş Düşünce Derneği Başkanı Hakverdi Satılmış'ın öncülüğünde yenilendi.