CiddiGazete/Özel- Çankırı Belediye Meclisi’nde alınan kararla, aralarında altı ülkücünün de bulunduğu 15 şehidin isimleri cadde ve sokaklara verildi. 12 Eylül askeri darbesinden önce, sol görüşlü teröristler tarafından şehit edilen Mehmet Ali Gözleme, Hasan Kerim Gözlem, Sıtkı Aydın, Yusuf Tanık, Müslüm Teke ve Mustafa Şahin isimli ülkücüler, Çankırı’daki cadde ve sokaklarda yaşayacak.

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen.

Belediye Meclisi’nde alınan karar gereği ayrıca, değişik tarihlerde PKK terör örgütü tarafından şehit edilen asker ve polislerimizden Şaban Çevik, Hüseyin Efe, Hasan Fehmi Barun, Ali Osman Devecioğlu, Tahsin Öz, Sami Yayılkan, Süleyman Gülşen, Seyfi Güler ve Hüseyin Bukan’ın isimlerinin de Çankırı’daki cadde ve sokaklara verilmesi kararlaştırıldı.

Çankırı’nın MHP’li belediye başkanı İsmail Hakkı Esen başkanlığında toplanan belediye meclisinde karar oy birliğiyle alındı.

Karar yazısında şöyle denildi: Yukarıda isimleri yazılı bulunan şehitlerimizin isimlerinin ekli krokide belirtilen cadde ve sokaklara verilmesine, diğer talep edilen şehit ve diğer isimlerin ise ilimizde yeni açılacak olan cadde ve sokaklara verilmesi hususunda Dahiliye Komisyonun’da görüşülmesine, gereği için evrakın Yazı İşleri, İmar ve Şehircilik Müdürlüklerine havalesine 02.01.2020 tarihinde toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.