CiddiGazete- Vatandaşların salgından korunmak için kullanacağı maskelere nasıl ulaşacağıyla ilgili kafa karışıklığı devam ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, maskelerin parayla satılmasını yasakladı. Bunun üzerine maskeler raflardan kaldırıldı ve vatandaşlar maskeye ulaşmakta güçlük çekmeye başladı. Dağıtım sistemi henüz tam olarak kurulmadığı için, maskeler tezgah altlarından satılmaya başlandı.

Resmi satış olmamasına rağmen, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’ndan “valiliğin bedeli mukabilinde maske tahsisi yaptığı” notu geçildi. Odanın sosyal medya hesabından yapılan duyuru şöyle:

Sayın üyemiz;

Koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek için yayımlanan genelge istinaden toplu işyerlerinde maske kullanılması zorunlu hale getirilmiştir.

Bu kapsamda 10 ve üzeri çalışanı olan firmalara valilikler bedeli karşılığında maske tahsisi sağlayacaktır.

Maske ihtiyacı olan firmalarımızın günlük maske ihtiyaçlarının ne kadar olduğunu saat 13.00’e kadar OSB müdürlüklerine veya odamıza bildirmesini rica ederiz.”

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nın bu paylaşımı, İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz tarafından, “Maske satmak yasak olduğu için ‘bedeli karşılığında maske tahsisi’(!) yapılıyormuş. Duyurulur” notuyla Twitter hesabından paylaşıldı.

DURMUŞ YILMAZ PAYLAŞINCA DUYURU SİLİNDİ

Durmuş Yılmaz’ın duyurusundan sonra Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Facebook hesabındaki valilik uygulamasıyla ilgili bilgilendirme mesajını kaldırdı.

Öte yandan Uşak Valisi Funda Kocabıyık, eşinin FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'e yaptığı övgüler ve geçen hafta da cadde üzerindeki vatandaşlara attığı fırçayla gündeme gelmişti.