CiddiGazete- Tunceli Valiliği, Hozat ilçesi Yenibaşlar Gedikler bölgesinde 3 gündür devam eden yangının yapılan çalışmalar sonucunda kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Tunceli Valiliğini yalanlayan Hozat Belediye Başkanı Seyfi Geyik, yangının giderek büyüdüğünü ve dumanların Hozat ilçe merkezinden görüldüğünü söyledi.

"YANGIN BÜYÜYEREK DEVAM EDİYOR"

Tunceli Valiliği tarafından Hozat Belediyesinden itfaiye istendiğini belirten Hozat Belediye Başkanı CHP'li Seyfi Geyik, "Şu anda ben de oradaki belediye personelimle devamlı telefon trafiğindeyim. En son 10 dakika önce görüştüm. Bölgede ciddi bir dumanın olduğu, yangının giderek büyüdüğünü, dumandan dolayı müdahalenin çok zor yapıldığını, kepçelerin tamamen aşağıdaki bölgede olduğunu, itfaiyecilerin ise yol kenarında devam eden yangının ilerlememesi için müdahale ettiklerini söylediler.

Yangın halen büyük. Ciddi bir duman var bölgede. Dumandan dolayı da müdahale çok zor yapılıyor. Yangının sönmesi söz konusu değil; devam ediyor. Bölgede çıkan duman Hozat merkezden gözüküyor" ifadelerini kullandı.