CiddiGazete- Türkiye'yi etkisi altına alan coronavirüs salgınının önlenmesinde önemli bir araç olan test kitleri, yandaşların elinde dolanmaya başladı.

Dün, gündeme gelen bir videoda Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen işadamı Ethem Sancak'ın yeğeni Murat Sancak'ın çok miktarda hızlı tanı kitini denediği ortaya çıkmıştı. Bugün ise AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer'in oğlu Namık Tamer'in sosyal medya hesapları üzerinden covid-19 test kiti siparişi aldığı orta çıktı.

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz tarafından dile getirilen iddianın yerel gazetelerde de paylaşıldığı fakat üstünün kapatıldığı öne sürüldü.

Namık Tamer'in, müşterisiyle WhatsApp üzerinden yaptığı pazarlık da ortaya çıktı.

SAĞLIK BAKANLIĞI 'GEREKENİ' YAPACAK MI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Murat Sancak'ın satın aldığı 125 adet kitle ilgili şu açıklamayı yaptı: "Şahısların veya özel kuruluşun kendi başına dışarıdan veya içeriden kit alarak numuneleri test ediyor olması asla kabul ettiğimiz bir durum değil. Herhangi bir kişinin kendi başına bizden izinsiz bizim uygun görmediğimiz kitlerle çalışabilir olmasının doğru olmadığını, bunun için de yapılması gereken neyse yapılır diye söylüyorum."

TRT YAYINI KESTİ

TRT, AKP'ye yakınlığıyla bilinen Ethem Sancak'ın yeğeni olan Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak'ın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından eleştirilmesi üzerine yayını kesti.

İsmail Tamer, AKP'li kafileyle gittiği Pansilvanya'da FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'le hatıra fotoğrafı çektirmişti.

İSMAİL TAMER: İFADELER YANLIŞ, ASILSIZ, GERÇEK DIŞI

FETÖ'yle anılan AKP'li İsmail Tamer, oğlu Namık Tamer'in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma ilişkin Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Namık Tamer'in açık şekilde yazdığı "Sipariş alınır" ifadesini inkar eden İsmail Tamer, "Oğlum Namık Tamer'in WhatsApp durumuna koyduğu Covid-19 testiyle ile ilgili paylaşımında ön sipariş alınır gibi ifadenin yanlış, asılsız, gerçek dışı olduğu böyle bir ticaretinin olmadığını bu kitlerin Sağlık Bakanlığı'nın kontrolünde olduğunu belirtir, kamuoyunun bilgilerine sunarım" dedi.