CiddiGazete- 2018’de Rize EmniyeT Müdürü Altuğ Verdi’yi makamında şehit eden trafik polisi İsmail Hakkı Sarıcaoğlu’nun FETÖ bağlantısı tespit edilmesi sonrası ikinci bir operasyon düzenlendi.

POLİS VE ÖĞRETMENLER GÖZALTINDA

İstanbul merkezli, Samsun, Kocaeli, Rize, Düzce ve Trabzon’da bu sabah gerçekleştirilen eş zamanlı baskınlarda haklarında yakalama kararı olan yedi şüpheliden altısı gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı verilen şüphelilerin; ikisi ihraç, biri emekli, ikisinin ise ise aktif görevde olan polis memuru olduğu diğer ikisinin ise ihraç edilmiş öğretmen olduğu öğrenildi.

İkinci dalga operasyonunun, daha önce gözaltına alınan zanlılardan elde edilen bilgiler, itirafçıların beyanları ve yeni tespitler sonucunda gerçekleştirildiği öğrenildi. Sabah yakalanan altı şüphelinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki 18 şüpheliyle birlikte sorgulanacağı öğrenildi.

MİT VE EMNİYET KOORDİNESİNDE

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’nin 11 Aralık 2018’de polis memuru İsmail Hakkı Sarıcaoğlu tarafından şehit edilmesinin arından yapılan çalışmalarda, şüpheli polisin, FETÖ üyeleriyle bağlantısı belirlenmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığında yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul Emniyetine bağlı Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü, MİT İstanbul Bölge Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM), İstihbarat Daire Başkanlığı koordinesinde Sarıcaoğlu’nun geçmişteki ilişkileri mercek altına alınmıştı.

ŞÜPHELİLERDEN İKİSİ İTİRAFÇI

Yapılan çalışmaların ardından geçen perşembe; Adana, Bursa, Rize, Samsun, Trabzon ve Nevşehir’de gerçekleştirilen operasyon kapsamında 27 şüphelinin yakalanması için eş zamanlı baskın düzenlenmişti. Dokuzu aktif olarak görevde olan polislerin de aralarında bulunduğu 20 şüpheli gözaltına alınmıştı. Haklarında yakalama kararı olan 5 şüphelinin farklı dosyalar sebebiyle cezaevinde olduğu belirtilirken, iki şüphelinin yurt dışına kaçtığı tespit edilmişti. Emniyette ifadeleri alınan şüphelilerden ikisi itirafçı olmuş ve serbest kalmıştı.