CiddiGazete/Bekir Şimşek- Tüm siyasilerin kınadığı olay, dün yaşandı. Sakarya Akyazı'nın AKP'li eski belediye başkanı Yaşar Yazıcı'nın yeğeni Vedat Yazıcı, "VedatMuti7" sahte ismiyle açtığı troll hesaptan, HDP'nin eski genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş için ahlaksız paylaşım yaptı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yaptığı sosyal medya açıklamasıyla, paylaşımı kınadı.

BAKAN'DAN TEPKİ GELİNCE SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ

Bakan Gül'ün açıklamasından sonra Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Polis ekipleri, paylaşımı yapan Akyazı eski belediye Başkanı AKP'li Yaşar Yazıcı'nın yeğeni Vedat Yazıcı'yı gözaltına aldı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "Bir kısım basın yayın organları ile sosyal medya platformlarında, Selahattin Demirtaş ve eşi Başak Demirtaş aleyhine yapılan Twitter paylaşımına dair yer alan haberlere ilişkin olarak, kamuoyunu aydınlatma zarureti hasıl olmuştur.

Söz konusu paylaşımlarda bulunan ve kimliği tespit edilen şahıs hakkında gözaltı kararı verilmiş olup, soruşturma hassasiyetle takip edilmektedir" denildi.

NAGEHAN ALÇI DA GÖZALTINA ALINSIN

Sakarya'daki ahlaksız paylaşıma tepkiler sürerken, Habertürk yazarı Nagehan Alçı'nın "Bizim askerlerin eşleri ve sevgilileri de Güneydoğu'daki gaziler için Maarif Takvimi'ne soyunsun!” ifadeleri gündeme geldi.

Ağır hakaret kabul edilen paylaşımla ilgili bir asker eşi Armağan Çağlayan'a vekalet vererek İstanbul'da dava açılmasını sağladı ancak FETÖ mensupları için övgüleriyle de bilinen Nagehan Alçı için henüz bir gözaltı kararı çıkmadı.

İŞTE NAGEHAN ALÇI'NIN AHLAKSIZ PAYLAŞIMI: