CiddiGazete/Özel- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı yayında IBAN numarası duyurmasından sonra, 81 il valiliğine yerel yönetimlerin daha önce başlattığı yardım kampanyaları için genelge gönderdi. Akşam saatlerinde ise Ankara Büyükşehir ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerinin muhtaç vatandaşlar için Vakıfbank'ta açtıkları yardım hesaplarını bloke etti. Belediyelerin kampanyalarına yardım yapmak isteyen vatandaşlara bankanın sistemi izin vermedi ve ekranda, hesabın bloke olduğunu belirten bir ifade görüldü.

Tartışmaya neden olan uygulamanın ardından, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, yarın Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açacağı öğrenildi.

Bütün bu tartışmaların ışığında, Yargıtay Başkanlığı'nın başlattığı yardım kampanyası gündeme geldi. Yargıtay Başkanlığı'na yeni seçilen Mehmet Akarca, ilgili birimlere gönderdiği resmi yazıda, yardımın gönüllü olacağını belirtti ancak kimin ne kadar yardım yapacağını minimum rakamlarla ifade etti! Mehmet Akarca, Vakıfbank'ta "Biz Bize Yeteriz Yargıtay" ismiyle açılan hesaba başkanların, üyelerin, onursal başkan ve onursal üyelerin, Yargıtay Cumhuriyet Savcılarının ve Tetkik Hakimleri'nin en az 1000 TL, personelin ide 100 TL’den az olmamak üzere para yatırmasını talep etti.

Mehmet Akarca'nın kampanya için "bağış" talep ettiği yazı şöyle:

İnsanlığın karşı karşıya kaldığı Kovid-19 hastalığının yol açtığı krizin üstesinden gelebilmek ve koronavirüs ile ilgili mücadeleden en az hasarla çıkmak birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi ve dayanışmamızı güçlendirmek için başlatılan “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” yardım kampanyasına Yargıtay olarak kurumsal mahiyette katılmaya karar verilmiştir.

Bu hususa ilişkin olarak, Yargıtay Başkanlığı adına bir hesap numarası açılmıştır. İlgili kampanya gönüllülük esaslı olmak üzere; toplanacak toplam miktar süre sonunda kampanya hesabına aktarılacaktır. Sayın Başkanlarımız, Üyelerimiz, Onursal Başkan ve Üyelerimiz, Yargıtay Cumhuriyet Savcılarımız ve Tetkik Hakimlerimiz için alt sınırı 1000 TL’den, personelimiz için 100 TL’den az olmamak üzere ilan edilen hesap numarasına 20 Nisan 2020 tarihine kadar yardımda bulunulması hususu saygıyla duyurulur.