CİDDİGAZETE

CHP eski milletvekili olan gazeteci Barış Yarkadaş, Habertürk’te katıldığı programda İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) ait “ihtiyaç fazlası” araçların Yenikapı’da sergilenmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Barış Yarkadaş, “Buraya getirilen araçlar belediyenin hizmetinden geriye getirilmiş araçlar değil. Sözleşmesi bitmiş araçlar. Arada hatalar olmuş mu, olmuş. Bu mesele niye medyaya yansıdı? Aslında İstanbul Büyükşehir Belediyesinin planı şuydu; bütün araçlar pazar gününe kadar oraya toplanacaktı. Bunların içinden hizmet süresi bitmiş, kiralama dönemi bitmiş olanlar kalacaktı diğerleri ayıklanarak görevine devam edecekti. Ama bu meselenin, araçların Yenikapı'ya getirilmesinin ardından birden bire sosyal medyaya yansıması... Türkiye gerçekleri bir hesapla, Ankara Kuşu isimli bir hesap, Twitter’da bunlar getirdiler, fotoğraf çektirdiler, koydurttular ve bu mesele İstanbul Büyükşehir Belediyesinin dışında gelişti'' diye konuştu.

Barış Yarkadaş, sözleşmesi bitmiş olan araçların ayıklanması için neden hizmet araçlarının hepsinin Yenikapı'ya götürüldüğüne dair ise açıklama yapamadı.