CİDDİGAZETE

Athena, önceki gün İstanbul’da Cumhuriyetin 96’ıncı yaşının coşkusunu yaşamak için sahnedeydi. Sultanahmet Meydanı’nda sahneye çıkan grup, marş ve şarkılarla dinleyicileri coşturdu. Grup, dün ise Ankara’da sahne aldı.

Yine 10 binlerce kişiye coşku yaşatan Athena’nın sahne alma şartını ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş açıkladı.

Yavaş, Athena’ya teşekkür ettiği konuşmasında şöyle dedi:

"Bir teşekkür de Athena’ya. Gökhan Bey ile yaptığımız konuşmada kendisi bizim konser teklifimizi kabul etti ama bir şartla... Gelirinin tümünü Mehmetçik Vakfı’na bağışlıyor. Çok çok teşekkür ediyorum."

Athena Gökhan ise kendilerini Ankara’ya davet eden Mansur Yavaş’a çok teşekkür etti.

ANKARA GELİNCİK TARLASINA DÖNDÜ

Başkent Ankara’da Cumhuriyetin ilanının 96. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutlandı. Başkent'in her köşesi kırmızı-beyaz Türk Bayrakları'yla donatıldı.

Anıtkabir’de başlayan resmi kutlama törenlerine katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 7’den 70’e davet ettiği Başkentlilerle birlikte meşaleli yürüyüş de yaptı, Athena konserini izledi.

UZUN YILLARDIR BÖYLE COŞKU GÖRÜLMEDİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden 1. Meclis’e kadar resmi geçit töreninin yapıldığı ve Başkentlilerin doldurduğu caddeler, Büyükşehir Belediyesi’nin astırdığı Türk Bayrakları ve kurduğu taklarla adeta kırmızı beyaza büründü.

Anıtkabir’den AŞTİ’ye kadar vatandaşlara Türk Bayrağı dağıtan Büyükşehir Belediyesi, Ankara’nın birçok noktasında bulunan billboardlar, köprüler, otobüsler, led ekranlar ve binaları da Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle süsledi.

7. CADDEDE İNSAN SELİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çankaya Belediyesi tarafından düzenlenen ortak kutlama etkinlikleri, akşam saatlerinde 54. Cadde ve Aşkaabat Caddesi kesişiminde (Bahçelievler 7. Cadde) başlayan ve insan seline dönüşen meşaleli yürüyüş ile devam etti.

Başkan Yavaş’ın vatandaşlarla birlikte katıldığı meşaleli yürüyüş Anıtpark’ta sona erdi.

BAŞKAN YAVAŞ’TAN BİRLİK MESAJLARI

Şölen havasında geçen kutlamaların son adresi olan Anıtpark’ta Başkentlilerle İstiklal Marşını seslendiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, şu mesajları verdi:

“Atam Ankara’mız, Cumhuriyetimiz emin ellerde ve ilelebet yaşayacak. Türkiye ilelebet vatanımız olacak ve inşallah ülkemiz komşularıyla birlikte yaşadığı bu kabustan kurtulup aydınlık günlere hep birlikte hızlı şekilde gidecek. Ankara’da kimseyi ayırmadan yaptığımız çalışmalar, ötekileştirmeden yaptığımız çalışmalar, şeffaf olarak yaptığımız çalışmalar Türkiye’nin tüm sathına yayılacak, huzur hakim olacak. İnşallah 100. yılı da hep birlikte kutlayacağız, çok daha muhteşem kutlayacağız. Bu bir başlangıç.”