AKP Grup Başkanvekilleri Bülent Turan, Özlem Zengin, Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Cahit Özkan’ın imzasını taşıyan, terörle mücadelede yeni düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Adalet Komisyonunda görüşülüyor.

Teklifin tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından maddelerin görüşmesine geçildi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, hiçbir güvenlik kaygısının temel hak ve özgürlüklerin gasp edilmesine dayanak olamayacağını ve hiç şüphesiz hiçbir hak talebinin de terörizme meşruiyet ve teröriste masumiyet kazandıramayacağını vurguladı. Türkiye demokrasisinin eski sayılabilecek kadar bir maziye sahip olduğunu ancak dış ve iç kimi odakların güç ve işbirliğiyle 1950’den beri de bir türlü Türkiye’de demokrasi standartlarının yükselmesinin şu veya bu sebeplerle engellendiğini dile getiren Altay, “Bedelini 81 milyon olarak ödüyoruz. Bugün Türkiye’de 27 Mayıs olmasaydı, 15 Temmuz olmazdı. 12 Mart olmasa 28 Şubat olmazdı. 12 Eylül olmasa 27 Nisan olmazdı ve 15 Temmuz olmasa 20 Temmuz sivil darbesi olmazdı. Bunu da diyelim” ifadesini kullandı.

“BÜTÜN HAYATIMIZIN HER AŞAMASI BİR HUKUK MÜCADELESİDİR”

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin ise Altay’ın konuşmalarına tepki gösterdi. Zengin, bazen hayatın şahitliğinin her şeyin önüne geçtiğini belirterek, “CHP’nin Türkiye’de demokrasi ve başörtüsü kelimelerini yan yana getirerek konuşmaması gereken bir parti olduğunu düşünüyorum. Benim gibi kadınların hayatı mücadele ile geçti. 1990 yılında üniversiteyi bitirdim bütün hayatımızın her aşaması bir hukuk mücadelesidir. Yasaklarla uğraşarak geçmiştir ve bu yasakların kalkması konusunda da hiçbir dahliniz olmamıştır. Başörtüsü özgürlüklerinin verilmesinde hiçbir dahli olmayan bir partinin bu konuda demokrasiye dair ahkam kesmesini hakikaten anlamakta zorlanıyorum” dedi.