CiddiGazete- 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98’inci yıl dönümünde Anıtkabir’de tören düzenledi.

Törene Cumhurbaşkanı Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, bakanlar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve bakanlar katıldı.

Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet, burada saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı’nı okudu.

Anıtkabir’deki töreni Atatürk’ü hedef alan söylemleriyle bilinen Akit TV "Devletin Zirvesi Anırkabir'de" diye sundu.

Akit TV, "Anıtkabir" yerine "Anırkabir" ifadesi kullanarak yine bir skandala imza attı.

RTÜK ÜYESİ HAREKETE GEÇTİ

Görüntünün ortaya çıkmasının ardından RTÜK’ün CHP’li üyesi İlhan Taşcı harekete geçti. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Taşcı, "30 Ağustos Zaferimizin kahramanı Ulu Önder Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir’deki törene ilişkin yayında Akit TV’nin imza attığı ahlaksızlık görmezden gelinemez. Yayınla ilgili en ağır yaptırım istemiyle RTÜK Başkanlığına yarın resmi olarak başvuracağım" diye yazdı.

Taşcı şöyle devam etti: "Cumhuriyet ve kazanımları ile Ulu Önder Atatürk’e yönelik ahlaksızlık konusunda sicili hayli kabarık ve karanlık olan Akit TV’nin bu terbiyesizliği KJ hatası denilerek geçiştirilemez. RTÜK Üst Kurulu ilk toplantısında bu yayını masaya yatırmalıdır, gerekeni yapmalıdır."

AKİT TV: YAZIM HATASINDAN DOLAYI ÜZÜNTÜMÜZÜ PAYLAŞMAK İSTİYORUZ

Akit'ten yapılan açıklamada, "Yapılan yazım hatasından dolayı üzüntümüzü paylaşmak istiyoruz" denildi.