CiddiGazete- Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Melih Bulu'nun yüksek lisans ve doktora tezleriyle ilgili "intihal" iddiaları da gündeme geldi.

Bulu, dün akşam Habertürk TV'de Veyis Ateş'in konuğu oldu ve bu iddialara cevap verdi.

Veyis Ateş, "İntihal meselesi... Deniliyor ki tezleri, doktora tezi, daha sonrasındaki pek çok tezi intihal. Hatta iddialar ortaya çıktıktan sonra da hoca bu tezlerine ulaşımı kaldırdı; engelledi. Bu iddialar için ne diyorsunuz?" diye sordu…

Melih Bulu, iddialara karşı çıkarak, "Yok öyle birşey, yok öyle bir şey... Benim kaldırdığım falan yok. İntihal meselesi iftira..." dedi.

YÖK'ÜN KAYITLARI FARKLI SÖYLÜYOR

YÖK'ün Tez Merkezi'ne kayıtlı iki çalışması olan Melih Bulu'nun, ikisini de "erişime kısıtladığı" ortaya çıktı.

Bulu'nun 43 bin 184 numaralı yüksek lisans tezinin de 141 bin 15 numaralı doktora tezinin de "veri tabanı üzerinden yayınlanma izni"nin bulunmadığı görüldü.

YÖK'ün Tez Merkezi'nin internet sitesinde Melih Bulu'nun çalışmaları için, "Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz" notunun konulduğu ortaya çıktı.

Diğer akademisyenlerin tezleri herkesin ulaşımına açıkken, Bulu'nun tezlerine ancak üniversite kütüphanesine kayıtlı olanlar ulaşabiliyor.