Sakarya Adliyesi'nde çalışırken Bylock kullandığı iddiasıyla hakkında FETÖ üyesi suçlamasıyla dava açılan ve yapılan yargılamada 6 yıl 3 ay hapis cezası alan İsmail H.T, Edirne'de Meriç nehri kıyısında askeri yasak bölgede yakalandı. Ceza aldığı davanın dosyası istinaf mahkemesinde olan ve tutuksuz yargılanan sanık İsmail H.T., maraton koşucusu olduğunu iddia ederek Edirne'ye yurtdışına çıkmak için değil maraton koşusuna katılmak için gittiğini öne sürdü.

ASKERİ YASAK BÖLGEDE YAKALANDI

27 Nisan'da Edirne Meriç'teki Rahmanca Hudut Karakolu görevlileri 1. Derece askeri yasak bölgede 10 kişiyi yakaladı. Yapılan kimlik kontrolünde yakalanan kişiler arasında FETÖ davasında ceza alan dosyası üst mahkemede olan İsmail H. T'nin de olduğu tespit edildi.

“MARATON KOŞUCUSUYUM”

Yapılan işlemlerin ardından sanık İsmail H.T., savcılığa sevk edildi. 29 Nisan'da Sakarya Ağır Ceza Mahkemesi'ne SEGBİS yöntemiyle ifade veren sanık İsmail H.T., amacının kaçmak olmadığını söyleyerek, kendisinin maraton koşucusu olduğunu öne sürdü. Edirne'ye yarışa katılmak için geldiğini iddia eden sanık, “Ben kimseyle hareket etmedim. Kendim yürüyordum. Askeri yasak bölgeye girdiğimi de bilmiyordum” dedi.

“EDİRNE'YE YARIŞMAYA GELDİM”

Yürüdüğü yerin tarım arazileri arasında olduğunu söyleyen sanık İsmail H.T., “Benim yakalandığım yer, etrafta traktörlerin bulunduğu köy arazisi içindeydi. Daha doğrusu köye 100 metre mesafede tarla olarak kullanılan bir yerde yakalandım. Adli kontrol tedbirlerini ihlal etmedim. Edirne'ye gelme amacım maratona katılmaktı. Ailemde benden başka geçimi sağlayacak kimse yoktur. Benim yurtdışına gitmemin onlara bir faydası yoktur. Serbest bırakılmamı istiyorum” diye konuştu.

TUTUKLANDI

Mahkeme heyeti, sanık İsmail H.T'nin Meriç Nehri kumsalında 1. Derece Askeri Yasak Bölgede yurtdışına kaçarken yakalandığı ve bu nedenle adli kontrol tedbirini ihlal ettiğini belirterek tutuklanmasına karar verdi.

Kaynak: Sözcü