Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan Zaman Gazetesi'nin eski başyazarı Ali Ünal, 19 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, İzmir 2 No'lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan Ali Ünal, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Duruşmada, sanığın avukatları da hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mağdur sıfatıyla şikayetçi olduğu, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek", "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile 29,5 yıla kadar hapis istenen Ali Ünal'dan son savunmasını yapmasını istedi.

Ali Ünal, FETÖ'nün kurucusu, yöneticisi olmadığını, darbe girişiminde bulunmadığını, terör örgütü üyesi olmadığını söyledi. Kendisinin yazar ve mütercim olduğunu belirten Ünal, 90'nın üzerinde kitabı bulunduğunu, 26 yıldır gazetelerde yazdığını, son senedir 20 ise kapatılan Zaman Gazetesi'nde yazılarının yayımlandığını ifade etti.