Devesiyle birlikte çölde yürümekte olan bir bedevi, güçlükle yürüyen, susuzluktan dudakları kurumuş bir adama rastlamış. Adam bedeviyi görünce su istemiş. Bedevi adama içmesi için bir kap su vermiş.

Suyu içen adam, birden bedeviyi iterek deveye atladığı gibi kaçmaya başlamış.

Bunun üzerine deveyle kaçan adamın arkasından bedevi bağırarak şöyle demiş:

"Tamam, deveyi al git ama senden bir ricam var. Sakın bu olayı kimseye anlatma!"

Bu isteği tuhaf bulan hırsız, biraz duraklayıp geri dönmüş ve neden böyle dediğini sormuş.

Bedevi, "Eğer anlatırsan" demiş ve şöyle devam etmiş: "Bu her yere yayılır ve insanlar bir daha çölde muhtaç birini görünce yardım etmezler ve kimseye güven kalmaz."

Evet, güven kalmadı... Kimsenin kimseye güveni kalmadı. Daha geçenlerde devletin bir imamı veya vaizi "Bir iş sağlam yapılmışsa o işi Hans yapmıştır, eğer o işte yamukluk varsa o işi de Hasan yapmıştır... Hasan!" diyerek toplumun özellikle Müslümanlara olan güveninin ne kadar azaldığını açık şekilde vurguladı.

Müslümanlara karşı olan bu güvenin azalmasının sebebi nedir diye bir soru sormak istemiyorum. Bu milletin dini hassasiyetinin olduğunu bilip ve bunun üzerinden rant sağladıktan sonra o güveni sarsmanın vebali nasıl ödenecek?

Enflasyon insanların parasını (alım gücünü) elinden alır, belki o bir şekilde düzelebilir fakat insanların kaybettiği güven asla geri gelmez. İnsanların güvenini çalmak, cebindeki parasını çalmaktan daha vahim bir durumdur.

Değerli bir eşyanızı kime emanet edersiniz? Elbette güvenilir birine emanet etmek istersiniz ve bu sizin en doğal hakkınızdır.

Değerli bir eşyamızı, servetimizi bile emanet etmek için güvenilir birini arıyorsak, ülkeyi emanet edeceğimiz kişinin de güvenilir olmasını istemek en doğal hakkımızdır. Çünkü bu vatan, kan ile kazanılmış bu topraklar para ile kıyas edilemeyecek kadar değerlidir.

Vatan namustur ve namusumuzu kime emanet edeceğimize karar vermeden önce ince eleyip sık dokumak gerektiğini söylemeye gerek yok; kimi güvenilir kabul ediyorsak ona elbette...

Kandırmış birine güvenebilir misiniz?

Sözünde durmayan birine güvenebilir misiniz?

Denenmiş birine güvenebilir misiniz?

Adaletinde sıkıntı olan birine güvenebilir misiniz?

Milliyetçilik ile sorunu olan birine güvenebilir misiniz?..