CiddiGazete- HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan hakkında terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile ilgili sözleri nedeniyle resen soruşturma başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre; 28'inci dönem Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan bugün "Ailelerimizle örgütlü ve özgür yaşamı büyütüyoruz" temalı programa katılarak, "Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması için mücadele etmekteyiz. Mücadelemiz sayın Öcalan ve Kürdistan özgür olana dek devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Ömer Öcalan'ın açıklamasının 3713 sayılı "Terörle Mücadele Kanunu" kapsamında suç unsuru içerdiği değerlendirildiğinden, hakkında resen soruşturma başlatıldı.

Günay Kodaz yuhalandı Günay Kodaz yuhalandı

YALANA SOSYAL MEDYADAN DEVAM ETTİ

Ömer Öcalan, soruşturma başlatıldığının açıklanmasından sonra yalanlarına sosyal medya hesabından devam etti.

HDP milletvekili Öcalan, ailesinin terörist Abdullah Öcalan ile görüşemediğini savundu.

Kamuoyuna yansıyan haberlerde, özellikle seçim dönemlerinde AKP'nin Abdullah Öcalan'la temas kurduğu ve aile bireylerine de görüş izni verildiği biliniyor.

Genellikle Kürtçe paylaşım yapan Ömer Öcalan'ın bu kez Türkçe yazdığı sosyal medya paylaşımı şöyle:

- Her sözümüze fezleke hazırlamak ve soruşturma açmak ülkede hukuk sistemini büyütmeyecektir. Bizlere ve halkımıza sistematik bir şekilde saldırmak sonuç vermeyecektir.

- Sayın Abdullah Öcalan'dan yıllardır ailesi olarak herhangi bir haber alamıyoruz. Sağlığının ve güvenliğinin ne durumda olduğunu bilmiyoruz. Son 30 aydır herhangi bir görüşme yoktur. 25 yıldır tecrit ağır bir şekilde devam ediyor. Bu durumu her yerde belirteceğim.