CiddiGazete- Hakkari'nin Çukurca İlçesinin karşısındaki Irak toprakları içinde dün teröristlerin düzenlediği hain saldırının ayrıntılarına ulaşıldı. Teröristlerin bölgede yaşanan yoğun sağanak yağış sonrasında çöken sisi fırsat bilerek 3 ayrı noktadan üs bölgesine saldırdıkları, İHA, SİHA ve helikopterlerin gece görüş cihazlarının çalışmadı iddia edildi.

Saldırı sonrasında ise kaçış güzergâhları kontrol altında alındı ve 9 terörist öldürüldü.

BÖLGEDE GÖRÜNTÜ ALINAMADI

PKK'lı teröristlerin Hakkari Çukurca, Şemdinli, Derecik sınırı ile Şırnak'ın Beytüşşebap, Uludere ve Silopi İlçelerinden Türkiye'ye sızmalarını önlemek amacıyla 17 Nisan 2022 günü Irak'ın kuzeyindeki Metina, Zap, Avaşin ve Basyan bölgelerinde başlatılan Pençe Kilit hava destekli kara harekâtı devam ederken, dün PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda 6 askerimiz şehit oldu.

THY'den sefer iptali kararı THY'den sefer iptali kararı

Teröristlerin, Mehmetçiğin konuşlandığı üs bölgesine saldırı için günler öncesinden hazırlık yaparak hava durumunu takip ettikleri, İnsansız Keşif Uçakları ile Silahlı İnsansız Hava Araçları ve taarruz helikopterlerinin görüntü alamadığı bulutlu, yağışlı ve sisli hava kolladıkları anlaşıldı. Teröristlerin dünkü yoğun sağanak yağış sonrası bölgeye çöken yoğun sis üzerine gün batımına yakın havanın karardığı anda saldırıya geçtiği öğrenildi.

SALDIRI 16.15'TE GERÇEKLEŞTİ

Çöken sis nedeniyle görüş mesafesinin neredeyse bir metrenin altına düşmesi üzerine saat 16.15 sıralarında teröristlerin yeni nesil İsveç yapımı AT-4, Rus malı Konkurs füzeleri ile roketatar ve uzun namlulu silahlarla gerçekleştirdikleri saldırıda Piyade Teğmen Ramazan Günay, Piyade Uzman Çavuş Mehmet Serinkan, Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı, Piyade Sözleşmeli Erler Yasin Karaca, Çağatay Erenoğlu ve Emre Taşın şehit oldu, 1 askerimiz de yaralandı.

GRUBUN BAŞINDAKİ TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Sisli, kapalı ve yağışlı havalarda hava ve teknolojik görüntü aygıtlarının çalışmaması veya sağlıklı görüntü kaydedemeyişinden yararlanan teröristlerin kaçış güzergâhları kontrol altına alındı. Üzerlerinde arazi yapısıyla uyumlu kamuflaj kıyafetleri bulanan, hava ve kara operasyonlarından kurtulmaya çalışan teröristler 4 farklı kaçış noktasında kıstırıldı. Operasyonda 1'i saldırının başında yer alan Avareş Dijwar kod adlı grup sorumlusu olmak üzere 9 terörist yanlarındaki silah ve mühimmatlarıyla birlikte öldürüldü.