CiddiGazete- Ankara Melike Hatun Camii İmamı Halil Konakçı, kendisini savunmayan "mahallesine" tepki gösterdi.

Halil Konakçı, "Allah'ın cennette Hz. Meryem ile Hz. Muhammed'i nikâhlayacağını" söylediği konuşmasıyla tepki çekmişti. Konakçı, hakkında yapılan haberlere karşı savunulmadığını belirterek "mahallesine" kızdı.

Benzer iddiaların FETÖ tarafından da dile getirildiğini anımsatan ilahiyatçılar, Konakçı'nın "nikah" iddiasına "Dinde yeri yok, halkımız itibar etmesin. Hadis uydurma" şeklinde tepki göstermişti.

FETÖ'CÜLERİN SAVUNDUĞU UYDURMA HADİS

Yapılan haberlere ve tepkilere karşı "kendi görüşünden olan insanlar" tarafından savunulmadığını söyleyen Konakçı, "Ne yazık ki bizim mahallenin hocaları da çıkıp, 'Yahu evet böyle bir hadis vardır, zayıf da olsa bu hadistir. Hadis külliyatlarında mevcutludur' denmemesi aslında daha elem verici bir durum bana sorarsanız" ifadelerini kullandı.

İSLAM'A SALDIRI YOK; TEPKİ HADİS UYDURANLARA

Konakçı, kendisini eleştiren haberlerin İslam'a saldırı olduğunu öne sürdü.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde öğretim görevlisi olan Sadık Tanrıkulu'nun, yapılan haberlere karşı tepki gösterdiği paylaşımına yorum yapan Konakçı, "Ah hocam onlar görevlerini yapıyorlar. Asıl sorun bizim mahallede. Olayın içini bilmeden bazen bilseler de İslam düşmanlarıyla aynı dili kullanarak vuranlar da bizim mahalleden. Bir din kardeşimizi hatası sevabıyla islam düşmanlarına karşı koruyalım muhafaza edelim diyen çok az" dedi.

İmam Konakçı daha önce de "Dinde zorlama var. Nasıl var? Namaz kılmamanın hukukta cezası var. Şimdi uygulanmıyor olabilir. Oruç tutmamanın dinde cezası var. Sopalama var. Demek ki dinde zorlama var" sözleri nedeniyle eleştirilmişti.