Halime Yakup, Singapur Devlet Başkanı. Başörtülü bir Müslüman. Ülkesi zengin mi zengin; kişi başı gelir 64.000 dolar, Türkiye'nin tam 8 katı. Geçen hafta Özbekistan'a giderken Özbeklerin uçağına sıradan bir yolcu gibi binip gitmiş.

halime yakup

Şimdi bu Halime Yakup Hristiyan ülkelerinin devlet başkanlarına özenmiyor mu?.. Aklı sıra Hristiyanlık propagandası yapıyor bize, İslam ülkelerinin devlet başkanlarını karalıyor.

Yemezler Halime yemezler. Müslüman itibardan tasarruf etmez. Eski köye yeni adet getirmeye kalkma, İslam dünyasına kötü örnek olma!..

Dini bütün bir Müslüman olarak seni kınım kınım kınıyorum.

✭✭✭

GEVAŞ KOYUNLARI

Gevaş ilçesinde 12 yıl önce, lider koyun kendini uçurumdan attı. Onu takip eden sürü de uçurumdan atladı. Malesef 2000 koyun telef oldu. Seçimde milyonlarca koyun ölecek, et fiyatları çok yükselecek.

✭✭✭

BOZKURT İLHAM GENCER'İN ARDINDAN

70'li yıllarda Başbuğ Türkeşli gecelerde "Bozkurt İlham Gencer" diye adı yükselirdi. Onun bulunduğu sanat ortamında Türkeş'le yan yana oturmak ve "Bozkurt" diye anılmak intihar etmek gibi bir şeydi. Ama İlham Gencer bunlara aldırmadı; Bozkurtluğunu kendi sanat ortamına da kabul ettirdi ve piyasadan adını silemediler.

Sonra Türkeş öldü, ülkücüler sekiz on parçaya bölündü, hatta birbirlerine pusu kurup kurşun atar oldular.

Eski marşları bilenler, o marşları İlham Gencer'in sesinden belleğine kazıyan ülkücüler bugün onu fotoğraflarla, anılarla uğurluyorlar. Başkaca da bir şey gelmez ellerinden.

Sayısını tam bilemem ama bine yakın belediyede ülkücüler başkanlık yaptı. Kaç parka, kaç caddeye, kaç meydana adı verildi?.. Bilemiyorum, ben hiç duymadım.

Ama Arif İlke'nin yaptığı güzellikleri biliyorum. İlham Gencer’in sağlığında Divan Oteli’nde yaptığı kutlama gününe ben de katılmıştım. Sonra başka bir güzellik düşündü Arif İlke... Beşiktaş'ta kendi imkanları ile İlham Gencer’in heykelini diktirip açılışını yaptı. İmkan sahiplerine örnek olsun diye bunları yazıyorum.

Para sahibi olmakla her şey bitmiyor; gönül sahibi olmak daha büyük zenginliktir.

✭✭✭

Siyasal İslamın iktidarı insanları dinden soğuttu,

Siyasete taşınan ülkücülük de ülküden soğuttu.

"Benim ittifakım, senin ittifakını döver"

"Hadi yaa!.."

"Hem de bir vurdu mu iki seksen yere yapıştırır.

Partizanlığın idealizmi yendiği günlerdeyiz.

"Ülkücülük mü demiştiniz?"

"Hee yaa!.."

Albümlerde kalan siyah beyaz, soluk bir fotoğraftır.