CiddiGazete- 31 Temmuz Pazar günü yapılan KPSS'deki bazı soruların, Yediiklim Yayınları'nın deneme sınavlarında ve ders videolarında sorulan sorularla aynı olduğu iddia edildi.

Sosyal medya ve basında gündeme gelen iddialarla ilgili olarak dün ÖSYM'den yapılan açıklamada, "Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır" ifadeleri kullanılmıştı.

ÖSYM'nin yalanlama açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Denetleme Kurulu'na inceme talimatı verdi ve "Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz" dedi.

Erdoğan, Resmi Gazete'nin son sayısında yayımlanan kararıyla ÖSYM Başkanı Halis Aygün'ü görevden aldı.

AYGÜN SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Erdoğan'ın görevden aldığı ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'nden ilk açıklama geldi.

Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi'ne konuşan Aygün, 4 yıllık görev süresinin tamamlanmasına bir ay kala itibar suikastı yapıldığını ileri sürdü.

Erdoğan'ın talimatıyla inceleme başlatılan ÖSYM'nin eski başkanı Prof. Dr. Aygün, "Dört yıl süreyle özveriyle çalıştık. Her hafta sonu yılda yaklaşık 10 milyon kişinin katıldığı sınavlarda en küçük bir iddiaya meydan vermedik. Birileri başarımızdan rahatsız olmuş olacak ki düğmeye bastı. Kimseye kırgın değilim üzgünüm" dedi.

KOÜ'YE GERİ DÖNECEK

Devlet Denetleme Kurulunca başlatılan inceleme sonuna kadar Ankara'da kalacağını belirten Prof. Dr. Aygün, "Ben dört yıl önce Kocaeli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı idim. İncelemenin tamamlanıp, raporun açıklanmasının ardından üniversiteme döneceğim, akademisyen olarak çalışacağım" ifadelerini kullandı.