CiddiGazete- Büyükşehirlerde vatandaşa ucuz ekmek sunan Halk Ekmek büfeleri önünde son günlerde uzun kuyruklar oluşması, iktidar ve CHP'li belediyeler arasında siyasi tartışmalara neden olurken, ekmek satış rakamlarının yüksekliği ve artması dikkat çekti.

Un stokları bitene kadar zam yapılmayacağını duyuran Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek'in 12 milyon 777 bin olan Temmuz ayı satış rakamı, Kasım ayına gelindiğinde 18 milyon 433 bine yükseldi.

Dört ayda yaşanan artış yüzde 50'yi bulurken, Aralık ayının ilk 13 gününe dair rakam, artışın daha da sürdüğünü ortaya koydu. 1-13 Aralık tarihleri arasında ABB Halk Ekmek'in yaptığı ekmek satışı 11 milyon 292 bine ulaştı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 27 Kasım'da yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

- Halk Ekmek üretimimizi tam kapasiteye çıkararak günde 1 milyon adet ekmek üretmeye başladık.

- 435 satış noktasına ek mobil fırınlarımızla da satış yapacağız ki kimse mağdur olmasın.

- Ekonomik zorluk ortada. Stoklarımız bitene dek 250 gr. ekmek 1.25 ₺ olmaya devam edecek.

İSTANBUL'DA DA DURUM AYNI!

Halk Ekmek büfeleri önünde uzayan kuyruklar iktidar tarafından eleştiri konusu olmuş, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AKP'li üyeler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminin Halk Ekmek büfelerini manipülasyon merkezi haline getirdiğini iddia etmişti.

AKP'li üyeler aynı zamanda Halk Ekmek fabrikalarının tam kapasite ile çalıştırılmadığı, ekmeğin büfelere zamanında ulaştırılmadığı, günlük servis sayısının üçten ikiye düşürüldüğünü de öne sürmüştü.

İBB Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanvekili Özge Nama da günde 2.6 milyon ekmek ürettiklerini ancak talebe yetişemediklerini belirtirken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da Twitter hesabından "Maalesef halkımız fakirleşti bu bir gerçek ancak Halk Ekmek kuyruğunda ucuz ve sağlıklı ekmek almak için bekleyen vatandaşlarımızın görüntülerinin yayınlanmasından da memnun değilim" ifadesini kullanmıştı.