CiddiGazete- Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat, "15 Temmuz darbe girişiminden bir gün önce MİT’çi Nuh Yılmaz’la görüştüğü ve Tayyip Erdoğan'ın görüntülü görüşme ile canlı yayın bağlantısını planladığı" iddialarına tepki gösterdi.

Hande Fırat'ın 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı canlı yayın, sosyal medyada tekrar gündem oldu.

Oyuncu Berna Laçin, "Bunu araştıracak gazeteci dostlardan haber bekliyoruz" diye bir mesaj paylaştı.

Bu iddialara tepki gösteren Hande Fırat, Twitter hesabından şu açıklamaları yaptı:

“Herkes kimin ne olduğunu unuttu galiba! Niye kaçtılar? Kaç yıldır örgütlendiler? Nasıl örgütlendiler?

Şimdi yalanlara inanlara sesleniyorum, darbe girişiminden önce kaçanlara neden inanırsınız? Elli kere yanıt verilmiş yalanları niye gündeme getirirsiniz?

Gazeteci dönemin MİT basın danışmanını da, Genelkurmay’ı da, siyasileri de arar. Onlar da gazeteciyi arar.

Benim telefon sinyallerime bakılsın, Nuh Bey ile bir gün önce görüşmüş müyüm? Ben hiç yalan atmadım. Ama yeter, düğün faturalarım da bende.

Tek suçum işimi yapıp ofisime gidip, demokrasiye sahip çıkmaksa suçluyum.

Benim siz Fetöcülerle ya da başınızdaki ile tek karemi bulamazsanız. Yettiniz artık! Yalanlarınızı ve pis ellerinizi bu ülkenin üzerinden çekin.

Zavallısınız”

BERNA LAÇİN’E “ZAVALLI” DEDİ

Hande Fırat, Berna Laçin’in bazı mesajlarını alıntılayarak, “Meğer 15 Temmuz’dan beri karın ağrısı çekiyormuş zavallı sonunda rahatlamıştır. Herhalde” paylaşımını yaptı.

Fırat'a destek veren gazeteci Zafer Şahin de, "FETÖ’nün ve kullanışlı aparatlarının Hande Fırat’a kini hiç bitmeyecek.. İyi ki benim arkadaşımsın cesur insan" diye yazdı.

BERNA LAÇİN’İN CEVABI

Bu ve bunun gibi mesajlar üzerine Berna Laçin şu mesajları paylaştı:

“Bir dakika suç işliyorsunuz! Bir tane yan yana fotomu bulun, sokağından geçmişliğimi çıkarın ortaya! Kol kola girenlerin haddi değil bana iftira atmak! Türkçe Olimpiyatlarını sunmayı hiç kabul etmedim diye bin tane laf bana söylendi şimdi öyle atıp tutmak yok hodri meydan!

Bana bakın yüksek maaşlı troller, haddinizi bilin, ben aldatılmadım kimseyle kol kola olmadım, şimdi el öpen fotoğraflarınıza ağlamayı kesin de tüm gücünüzü kullanın bakalım o pis iftiralarınızı kanıtlamak için; sizinki çarşaf çarşaf beni kendinizle karıştırmayın, hodri meydan!

Kısaca hadi ordaaaaaaaaan! Her an Sedat Peker videosu korkusu ile yaşayanları da muhatap alıp kendimi yoramam!

İnternette bir sürü yerde bir gazeteci ile ilgili iddialar var! Gazetenin patronu Aydın Doğan’ın ağzından bile video var. Ben de “bu haberin doğrusu nedir ” diye sordum? Bu kadar bağırıp hamaset yapacağınıza konuyu açıklayıp internete “gerçeğin” izini bırakın!

Arkadaş ne düz “rt” yaptım, ne doğruladım , ne yorum yaptım ,daha bu haberin “doğrusu nedir” diye sordum infial oldu! Vay vay anlaşıldı , ah o zülfiyâr…”

AYDIN DOĞAN’IN KONUŞMASI

Hürriyet gazetesinin düzenlediği, 13 Kasım 2016 tarihinde yapılan 43. Altın Kelebek Ödül Töreni’nde, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile canlı yayın yapan CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat, Aydın Doğan'ın elinden “Yılın Medya Olayı” ödülünü almıştı.

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, ödülü takdim ettiği sırada darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi Hande Fırat ile aralarında geçen diyaloğu anlaşmıştı.

Doğan, "Hande, Cumhurbaşkanı'yla görüşeceğini söyleyince 'Yapabilir misin' dedim. ‘Sen bunu yaparsan çok mutlu olurum. Sana istediğin yerde düğün yaparım. Ev eşyalarını bile ben alırım' dedim. Sonra Hande'yi izledim, çok büyük bir gazetecilik başarısı elde etti. 38 yıldır gazete sahipliği yapıyorum, Hande'nin bu ödülü gönülden hak ettiğini düşünüyorum. Böyle bir olaya az rastladığımı da söylemek istiyorum. O yüzden Hande'yi bir daha kutluyorum” diye konuşmuştu.

NİHAL OLÇOK’UN MESAJI

Öte yandan 15 Temmuz darbe girişiminde eski eşi Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok’u kaybeden, Gelecek Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Nihal Olçok da tartışmaya dahil oldu.

Nihal Olçok, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, “Ben de bir şey sormak durumundayım sayın #aydındogan ve @handefrt, ortalık toz dumanken siz hangi ara bunları konuşup hatta düğün planlayıp mobilya konuştunuz? Ve sayın @RTErdogan sizi düğün organizasyonu pazarlığında kurban etmişler. Değmezdi. Ben de gece gece kendimce yazdım işte” ifadelerini kullandı.