CiddiGazete- Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler, 11 ilde yıkıma sebep oldu. Maraş dahil çevredeki 10 ilde hissedilen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşların sayısı 38 bin 44'e yükseldi. Enkaz çalışmaları depremin 11'inci gününde de devam ediyor.

Arama kurtarma çalışmalarında sevindirici haber Kahramanmaraş'tan geldi. Depremin 258. saatinde Kahramanmaraş'ta bir enkazın altında kalan kadın sağ bir şekilde çıkartıldı. Ebrar Sitesi enkazında çalışma yürüten arama kurtarma ekipleri, yıkık binada bir kişinin canlı olduğunu belirledi. Yoğun çalışmanın ve heyecanlı bekleyişin ardından ekipler 42 yaşındaki Neslihan Kılıç'ı kurtardı. Depremin 258. saatinde enkazdan çıkarılan Kılıç, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

AFAD MÜDÜRÜ: ALTINDA CANLI OLAN ENKAZ KALMADI

Öte yandan AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, Habertürk canlı yayınında yaptığı bir açıklamada "Altında canlı olan enkaz kalmadı. Ölenlerin olduğu enkazlara dokunulmadı. Onlarda da ölenlerin çıkarılması ve enkaz kaldırma başladı" demişti.

Tatar'ın yetkili kişi olarak verdiği "Altında canlı olan enkaz kalmadı" bilgilerine rağmen felaketin 258. saatinde bir vatandaşın sağ bir şekilde enkazdan çıkarılması Tatar'a vatandaşların tepki göstermesine sebep oldu.

Arama kurtarma ekiplerinin yaptığı çalışmaların sonucunda Hatay'da ise 10 yaşındaki Osman Halebiye, 260 saatin ardından enkazdan kurtarıldı. Takip eden 261. saatte Özel Akademi Hastanesi enkazından Mustafa Avcı ile Mehmet Ali Şakiroğlu arama kurtarma ekipleri tarafından canlı olarak kurtarıldı.