CiddiGazete- Emekli korgeneral Hasan Kundakçı (86), tansiyon düşüklüğü şikayetiyle gittiği İstanbul Kavacık'taki özel bir hastanede hayatını kaybetti.

Selimiye Camii'nde çarşamba günü düzenlenecek törenin ardından Kundakçı, Zincirlikuyu Mezarlığında defnedilecek.

"UYARDIK, DİNLEMEDİ. ELİMİ KALDIRIP 'VUR İŞARETİ' VERDİM"

Hasan Kundakçı, KKTC'de bayrak direğine tırmanmaya çalışan Rum Solomos Solomou olayında neler yaşandığını şöyle anlatmıştı: "Sınırı geçmeye kalkışan, hele bayrağımızı indirmeye çalışanlara karşı ne yapılması gerektiği konusunda ilgili birimlere gerekli talimatı vermiştim. Elimi kaldırdığım zaman kimlerin ne yapacağı da belliydi.

Tarih 14 Ağustos 1996'yı gösteriyordu. Tel örgüyü geçip sınırın 15 metre uzağında bulunan bayrağımızın gönderde bulunduğu direğe tırmanan kişi, bayrağımızı indirmek istiyordu. Kendisini üç defa uyardık. Aldırış etmedi.

Bölge komutanına kesin emrimi vermiştim. Hangi işaretimle ne yapılacağı da belliydi. Ben elimi kaldırıp 'vur emri' işareti verdim. Bayrak indirilirse biz orada duramayız. Bayrağı indirilmiş bir komutan olmak istemem.

Bayrak uğrunda ölmeye hazır olan, bayrağa saygı duyan bir insanım. Silahsızmış, dokunulamazmış, olur mu öyle şey? 8 bin motosikletli sınırdan geçecek, Girne'ye gidecekti. Girne'de bayrağımızı indirecekler, Yunan ve Rum marşlarını söyleyip çekip gideceklerdi. Biz de seyredecekmişiz!"

27 YILDIR KIRMIZI BÜLTENLE ARANIYORDU

Hasan Kundakçı, Kuzey Irak operasyonunu tamamladıktan sonra 20 Ağustos 1995'te Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı'na atanmıştı. Derinya olayları sonrası hakkında İnterpol tarafından yakalama ve tutuklama müzekkeresi niteliğinde olan Kırmızı Bülten çıkarılmıştı. O yüzden, 27 yıldır yurt dışına çıkamıyordu.