CiddiGazete- Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde Hatay, en büyük yıkıma uğrayan kentlerden biri oldu.

Devlet yönetiminin yetersiz ve koordinasyonsuz müdahaleleri tepki çekerken; hiç bir yetkilinin sorumluluk alarak istifa etmemesi de eleştiri konusu olmuştu.

ÖNCE VALİ AYRILDI

Hatay'da Vali Rahmi Doğan, Sivas'tan milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etmişti.

İstifa kararını sosyal medya hesabından duyuran Doğan, "Beş yıldır yürüttüğüm Hatay Valiliği görevinden, devlet büyüklerimin de müsaadeleri ile 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan milletvekili seçimlerinde memleketim Sivas'tan aday adayı olmak üzere istifa etmiş bulunmaktayım" demişti.

HASTANE KALMAYAN HATAY'DA VEKİLLİK İÇİN İSTİFA

Validen sonra Hatay İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat da 14 Mayıs'ta yapılacak seçimi için görevinden istifa etti.

Hambolat, istifa kararını sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, AKP'den milletvekili aday adayı olmak için görevinden ayrıldığını şu sözlerle duyurdu:

"Değerli dostlarım. Hatay İl Sağlık Müdürlüğü görevimden AK Parti Milletvekilliği Aday Adaylığına başvurmak için ayrıldım. Rabbim hepimizin yolunu, bahtını açık eylesin. Dualarınıza ve göreve talibiz. Biz büyük bir aileyiz."

Depremde Hatay'da hizmet veren hastanelerin tamamı yıkıldı. Yoğun bakımdaki hastalar dahil, yüzlerce sağlık çalışanı hayatını kaybetti. Depremin ardından ortaya çıkan kargaşada il sağlık müdürü hiç bir varlık gösteremedi. Hambolat'ın muhtemel iktidar değişikliğinde yargılanmaktan korktuğu için dokunulmazlık zırhı için hamle yaptığı iddia edildi.