CiddiGazete- Saat 20.04'te, Hatay'ın Defne ilçesi merkezli 6.4 büyüklüğünde şiddetli bir deprem daha meydana geldi.

Yerin 16 kilometre derinliğinde gerçekleşen depremde, Hatay'daki hasarlı bazı binalar yıkıldı.

Öte yandan, üç dakika sonra Samandağ ilçesinde de 5.8 büyüklüğünde bir deprem daha oldu.

Sarsıntılar, Hatay merkezde çok şiddetli hissedildi. Evler boş olmasına rağmen, arama kurtarma ekiplerinin ve güvenlik personelinin mahallelerde olduğu öğrenildi. Hatay merkezde büyük kaos çıktı. Bazı yollarda da kısmi çöküntülerin olduğu belirtildi. Kentte yoğun şekilde ambulans sesleri duyuldu. Yıkılan binalardan dolayı kentin üzerinde toz bulutları görüldü. Vatandaşlar, sarsıntının şiddetinden çadırları da boşalttı.

CAN KAYIPLARI YAŞANDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son depremde üç can kaybı olduğunu duyurdu. Soylu, 213 yaralının da hastaneye kaldırıldığını söyledi. Can kaybı, ilerleyen saatlerde 6'ya yükseldi.

AFAD'DAN ÖNEMLİ UYARI

Peş peşe gelen depremlerin ardından AFAD'dan şu açıklama yapıldı:

- Deprem sonrası bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girmeyin.

- Riskli binaların çevresinde bulunmayın.

- Doğru bilgi için resmî kaynakları takip edin.

SAHİLDEN UZAK DURUN

AFAD'dan yapılan bir diğer açıklamada ise sahilden uzak durulması belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:

Hatay'da meydana gelen 6,4 ve 5,8 büyüklüklerindeki depremler sonrasında, ilgili ekiplerimiz teyakkuz halinde olup gelen ihbarlara hızla müdahale edilmektedir.

Saha tarama çalışmaları devam etmektedir.

Vatandaşlarımızın, deniz seviyesinde 50 cm'e kadar yükselme riskine karşı tedbir amacıyla sahil şeridinden uzak durmaları önem arz etmektedir.

SAMANDAĞ BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Canlı yayına bağlanan Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, "Depremle birlikte elektrikler kesildi. İnsanlar güvenli yerlere kaçmaya çalşıyor araçlarıyla. Ağır ve orta hasarlı binalar bu depremle birlikte yıkıldı. Her taraf karanlık olduğu için enkazlarda kimse olup olmadığını teyit edemedik. İlçede şu anda herkes dışarıda" dedi.

"SAMANDAĞ VE DEFNE'DE YIKIM OLDUĞU BİLGİSİNİ ALDIK"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı ilk açıklamada, Hatay'daki depremlerin ardından Samandağ ve Defne ilçelerinde yıkım olduğu bilgisini aldıklarını aktardı.

Soylu, Yayladağı, Reyhanlı ve Arsuz ilçelerinden ise herhangi bir sorun olmadığı bilgisini paylaştı.

"ENKAZ ALTINDA KALANLAR VAR"

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da deprem sonucu enkaz altında kalanların olduğuna dair ihbarlar aldıklarını söyledi.

28 İHBAR, 8 YARALI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, depreme ilişkin, "İncelemelerimiz devam ediyor. Bölgede bulunan vatandaşlarımızın hasarlı binalardan uzak durmalarını ve ekiplerimizin uyarılarına hassasiyetle uymalarını rica ediyoruz" açıklamasında bulundu. Fuat Oktay, son depremle ilgili 28 ihbar aldıklarını, sekiz vatandaşın da yaralandığını söyledi.