CİDDİGAZETE

Çin'in Türklere yaptığı zulüm her geçen gün artıyor... 20 Uygur Türk'ü, can güvenlikleri olmadığı için Doğu Türkistan'dan Malezya'ya sığındı. Malezya hükümeti de Çin'in yaptığı siyasi baskılar nedeniyle Uygur Türkleri'ni sınırdışı etti.

Gidebilecekleri tek yerin Türkiye olduğunu söyleyen Türkler, 11 gün önce İstanbul Atatürk Havalimanı'na indi. Dışişleri bakanlığına seslerini duyurmaya çalışan Uygur Türkleri, kendilerine Türkiye Cumhuriyeti'nin sahip çıkmasını bekliyor.

Havalimanında beton zemin üzerinde yatan ve hayırseverlerin kendilerine ikram ettiği yiyeceklerle karınlarını doyuran Uygur Türkleri, Çin'e iade edilme korkusu yaşıyor.

Soydaşlarımız, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nın seslerini duymasını ve Türkiye'ye girişlerine izin verilmesini bekliyor.

AYNI DRAM 2014'TE DE YAŞANDI

2014 yılında da Çin zulmünden kaçan Uygur Türkleri, Atatürk Havaalanı'nda günlerce bekletilmişti. Hükümetin seslerini duymadığı Uygurlar'a ülkücüler sahip çıkmış, havalimanına adeta çıkarma yapan MHP Fatih ilçe teşkilatı, sloganlar atarak dramı protesto etmişti. Dönemin MHP Fatih İlçe Başkanı Ali Dinçer Çolak havalimanında yaptığı açıklamada, "Doğu Türkistan'dan gelen 25 Uygur Türk'ünün Türkiye'ye girişi engellenerek, havalimanında 17 gündür tutulmaktadırlar. Çin devletinin zulmünden kaçan Uygur kardeşlerimizin birer göçmen gibi karşılanması gerekirken, turistlerden istenen yasal sorumluluğun bu mazlum kardeşlerimizden istenmesi adil ve vicdani değildir. Suriye'den gelen mağdur ve mazlum 2 milyona gösterilen anlayış, Uygur Türkleri'nden esirgenmektedir.

Türkiye Türkleri'ne, Arap sığınmacılardan daha uzak olmayan kadınlı-çocuklu 25 Uygur Türk'ünün havalimanı şartlarında daha fazla mağdur edilmeden, Türk konukseverliğinin, kardeşliğinin ve hukukun gereği, anayurtlarına girişlerine izin verilmelidir. Türk devletinden ve hükümetinden talebimiz budur" demişti.

Yapılan eylem sonuç vermiş, Uygur Türkleri'nin Türkiye'ye girişi sağlanmıştı.