CiddiGazete- Malatya'da şüpheli bir şahsa müdahalede bulunan üç mahalle bekçisinden biri silahla vurulurken, iki bekçi de bıçak darbeleri sonucunda yaralandı.

Olay Yeşilyurt ilçesine bağlı Cevatpaşa Mahallesi, Polis Akademisi Malatya Polis Meslek Eğitim Merkezi önünde meydana geldi.

Haber Merkezi'nin, "Malatya Polis Meslek Eğitim Merkezi önünde şüpheli şahıs" anonsunu değerlendirmek üzere Özsan Sanayi Sitesi'nde görevli üç mahalle bekçisi olay yerine intikal ederek, alkollü olduğu iddia edilen Suat U. ile iletişim kurmaya çalıştı.

Bu esnada Suat U. üzerinde bulunan bıçakla bekçilere mukavemet gösterdi. Bekçilerle şüpheli şahıs arasında yaşanan arbedede bekçilerden birinin havaya ateş açması sonucu seken kurşunlardan biri bekçilerden Sedat K'nın başını sıyırırken, diğer 2 bekçi Gökhan P. ile Yusuf S. ise aldıkları bıçak darbeleri sonucu yaralandı.

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edilirken, aldığı 5 bıçak darbesi sonucunda ağır yaralanan mahalle bekçilerinden Yunus S., Turgut Özal Tıp Fakültesi'ne, diğer yaralı iki bekçi de Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Arbede sırasında yaralanan Suat U.'nun da hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığı olayda, polis ekipleri olayın gerçekleştiği bölgede çok sayıda boş kovanın yanı sıra bir adet bıçak buldu.