Seçimin ayak sesleri duyulurken, HDP kendisini yine dev aynasında görmeye başladı. "HDP kilit partiymiş!" Geçin bunları...

Türkiye'de hiç bir ittifak, HDP ile işbirliği yaparak seçim kazanamaz. Kaybedilen oy, kazanılandan fazla olur.

Çözüm ihaneti sürecinde AKP'nin HDP ile işbirliği yaptığını, hatta ortak hükümet kurduğunu bile gördük.

AKP sayesinde HDP'li isimler bakan oldu, kırmızı plakalı makam arabalarına bindi. "Kanuni bir zorunluluktu" diyenler çıkacaktır. Bu da tamamen yalan. HDP'li bakanların istifasından sonra AKP yerlerine başka isimleri koyarak yoluna devam etti. Hükümet mi düştü?

Bütün bu birikimlerin neticesinde ortaya çıkan kamuoyu anketlerinde AKP üzerine ateşten gömlek giydiğini görünce kıvrak bir manevrayla HDP ile yol yürümekten vazgeçti.

AKP'nin HDP ile işbirliğini bozmasının tek nedeni kaybedeceğini anlamasıdır. AKP, HDP ile seçim kazanacağına inansın, bugün masaya oturur.

HDP, ağırlığı olduğu bölgede seçim kazanır ama HDP ile hiç kimse Türkiye genelinde seçim kazanamaz.

Türkiye partisi olmayan HDP, yüzde 65'lik sağ seçmenin gözünde kanserli hücreden farksızdır. HDP, metastaz yaptığı her partiyi öldürmeye adaydır. Yüzde 65'in oyunu kenara atıp, yüzde 10'luk kanserli hücreye sarılmak, siyasi ötanazi hakkını kullanmaktır.

"Mahalli seçimlerde HDP'nin bazı adaylara katkısı oldu mu?" Bence olmadı. HDP cephesi, büyük kentlerin CHP tarafından sayelerinde kazanıldığını iddia ediyor... Bu kesinlikle doğru değil.

Şöyle ki; İstanbul'da gözle görülür bir yakınlaşma olduğu doğrudur ancak hangi akla hizmet, bunun seçimi kazandıran faktör olduğudur. İmamoğlu, HDP'ye mesafe koysaydı, aradaki fark daha fazla olurdu. Üstelik geçen süreçte oy aldığı sağ seçmenin kafa karışıklığı daha da arttı ve o nedenle kamuoyu yoklamalarında çok daha fazla çıkması gereken destek belli sınırda kaldı.

HDP, Ankara'da kendisine İstanbul'daki gibi bir alan bulamadı. Mansur Yavaş da seçimi kazandı. Buyrun kamuoyu anketlerine bakın; HDP'yle yakınlaşmak mı kazandırıyor, yoksa mesafe koymak mı?

Tekrar etmekte fayda var: HDP kazanır, HDP ile kimse kazanamaz.