CiddiGazete- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tetiklemesiyle, iktidara geldikten 20 yıl sonra başörtüsü konusunda siyasi hamle yapmaya hazırlanan AKP'de ortalık karıştı.

Anayasa değişikliği önerisi için adım atan AKP, destek talebi için PKK eksenli siyaset yürüten HDP'nin kapısını çaldı. HDP'den talep edilen destek, AKP'de tepkiye neden oldu. Cumhur İttifakı'nın diğer üyelerinin sessiz kaldığı AKP'nin HDP hamlesine tepki MKYK Üyesi Şamil Tayyar ve AKP eski milletvekili Mehmet Metiner'den geldi.

Şamil Tayyar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "PKK'nın siyasi uzantısı ve kapatılması gereken bir partiyse, onlarla niye Anayasayı konuşuyoruz?" derken, AKP eski milletvekili ve Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner ise "Artık bir karar vermeli. HDP'yi kendisiyle oturulup konuşulacak ve desteği önemsenecek bir parti olarak görüyorsa o vakit HDP'ye dair dilini ve yaklaşımını değiştirmeli" değerlendirmesinde bulundu.

Mehmet Metiner'in AKP'ye yaptığı HDP eleştirisini alıntılayan Şamil Tayyar "Kesinlikle. AK Parti, HDP'ye nasıl bakıyorsa o düzlemde ilişkisini yürütmelidir. PKK'nın siyasi uzantısı ve kapatılması gereken bir partiyse, onlarla niye Anayasayı konuşuyoruz? PKK ayrı HDP ayrıysa aynileştiren dil ve üsluba niye ihtiyaç duyduk? Bu muhakemeyi yapmalıyız" dedi.

MEHMET METİNER NE DEMİŞTİ?

Mehmet Metiner, HDP'yi ziyaret eden AKP'ye seslenerek: Sıkıntılı bir yeni durum; bundan sonra HDP'ye dair söylenecek her söz, bu fotoğrafa çarpıp geri dönecek.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, başörtüsü ile ilgili anayasa değişikliği önerisi teklifi kapsamında HDP Grubu'nu ziyaret etmiş, ziyaretten verilen görüntü sosyal medyada gündem olmuştu. Bazı kullanıcıların, "Nasıl yani! kapatmak istedikleri partiye Anayasa ziyareti mi?" diye sorduğu görüşme hakkında AKP'li Metiner, sosyal medya hesabından açıklama yayımladı.