CiddiGazete- Hüdapar Genel İdare Kurulu, TBMM genel seçimi ve cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili yol haritasını belirlemek üzere Diyarbakır'da toplandı.

Toplantı sonrası açıklama yapan Hüdapar Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı aldık" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk, Anayasa'nın ilk dört maddesi gibi milli değerlerle sorun yaşayan Hüdapar, Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bahçeli ve Mustafa Destici ile birlikte hareket edecek.

YAPICIOĞLU: "HİZBULLAH TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİLDİR"

Daha önce yaptığı açıklamada Zekeriye Yapıcıoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti'ne göre Hizbullah bir terör örgütü olabilir ama bana göre bir terör örgütü değil" demişti. Aynı ifadeleri HDP'liler de PKK için kullanıyor.

HDP ile aynı coğrafyadan aynı söylemlerle beslenmeye çalışan Hüdapar'a yakın Hizbullah, özellikle 1990'lı yılların başında infazlar, insan kaçırmalar, mezar evlerle gündeme geldi. Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın şehit edilmesiyle de adından söz ettiren terör örgütünden şu anda tutuklu kimse kalmadı.