CiddiGazete- Lütfü Kaplanoğlu’nun resim ve baskıresimlerden oluşan sergisi “Hittite” CODES, 01-20 Aralık tarihleri arasında Mod Galeri’de sanatseverlerle buluşacak.

"Uluslararası Engravist Baskıresim Etkinlikleri"nin kurucusu ve Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Lütfü Kaplanoğlu; Hitit uygarlığının izlerini sürdüğü "Hittite" CODES sergisi ile 1-20 Aralık 2018 tarihleri arasında Mod Galeri'de izleyici ile buluşacak.

İlhamını Anadolu'nun zengin mirasından alan sanatsal üretimleri ile öz tarih bilincini ustalıkla çizen Lütfü Kaplanoğlu, 15. kişisel sergisinde Hitit uygarlığını tuale yansıtıyor...

KÜLTÜREL MİRAS TUVALE YANSIDI

Kaplanoğlu'nun eserlerinde Anadolu’nun kültürel mirası, zaman zaman gravür, zaman zaman pentürde kendini gösteriyor. Sanatçının araştırmalarına kaynaklık eden Anadolu üzerinde kurulmuş medeniyetler; geçmişin izleri, yaşanmışlıkları, etkileri, düş dünyasının süzgecinden geçerek sanatsal aktarımla zengin birer rehbere dönüşüyor.

"Geçmişimizde topraklarımızda hüküm sürmüş güçlü uygarlıkları tanımanın ve çeşitli şekillerde yaşatmanın; mirasımıza sahip çıkmak ve geleceğe de önemli birikimlerle gitmek konusunda farkındalık yarattığını" ifade eden Kaplanoğlu, "en büyük gücün; kökleri beslemek" olduğunun altını çiziyor.

TABLOLARDA GİZEMLİ SEMBOLLER VAR

Sanatçı, eserlerinde gizlediği sembollerle merak uyandırarak izleyiciyi düşünmeye ve araştırma yapmaya sevk ediyor. Çünkü sanatçıya göre tarihi hissetmek; farkındalık sağlayarak içselleştirmeyi, toplumların özü üzerine odaklanmayı, gerçek varlığımızı bütünüyle algılamayı sağlamaktadır.

Mısır ve Mezopotamya uygarlıklarının kültürlerini harmanlayan Hititler’in öyküsünün resim ve baskıresim sanatında kimlik bulduğu "Hittite" CODES sergisinin açılış kokteyli 1 Aralık Cumartesi günü saat 18.00'de Mod Galeri Cemal Süreya Sokak No: 39 Kadıköy/İstanbul adresinde yapılacak.