CiddiGazete- Cumhur İttifakı'na katılma kararı aldıktan sonra Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Tamamen yerli ve milli bir yapı" dediği, Devlet Bahçeli'nin de savunduğu Hüdapar'ın Hizbullah ile ilişkisi gündemdeki yerini koruyor.

Kapatılan Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde yargılanıp Hizbullah üyesi olmaktan cezalandırılan Abdulkuddüs Yalçın'ın TRT Kürdi'de dini programlar yaptığı ortaya çıktı.

Sözcü'de Özgür Cebe imzalı habere göre, Abdulkuddüs Yalçın'ın Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 1992'de İhsaniye Camii'nde diyanete bağlı resmi imamlık yaparken Eyüp-Kadir kod adlarını kullandığı tespit edildi. Yalçın'ın gizliliğini sağlayıp, örgüte eleman kazandırmak için faaliyet gösterdiği bildirildi.

Ayrıca Abdulkuddüs Yalçın'ın Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın şehit edildiği suikastın faillerinden Recep Dünük ve Şener Dünük'e örgütsel eğitim veren kişi olduğu da ortaya çıktı. Yalçın'ın Hizbullah'ın üst sorumlusu olan Mehmet Beşir Varol'a düzenli raporlar gönderdiği de ifadelere yansıdı. 9 yıl hapisle cezalandırılan, seçme, seçilme ve siyasi haklardan men edilen Yalçın'ın TRT'de program yaptığı ortaya çıktı.

Yalçın, "Molla Abdulkuddüs" adıyla 2019'da Ramazan ayı boyunca her gün "Şafii İlmihali" adıyla program yaptı. Covid-19 salgınıyla ilgili ekranlarda "Korona duası" okudu, akşamları canlı programlar yaptı. Yalçın yine TRT Kürdi'de yayımlanan "Kanaat önderleri" programına konuk olarak katıldı.

SOSYAL MEDYADAKİ SON PAYLAŞIMI KILIÇDAROĞLU

Yalçın en sosyal medya hesabından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seccadeye bastığı fotoğrafı paylaşıp şöyle dedi:

"Halkın bu durumda yapacağı şey netleşmiştir. Değerlerini ayaklar altına alan tehlikeli zihniyeti bir daha başını kaldıramayacak üzere halk sandığa gömecek ve üzerini kapatacaktır."