CiddiGazete- Süper Lig’in 5. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Ankaragücü'nü 3-2 mağlup etti. İki takım taraftarları arasında yıllardır yaşanan gerilim nedeniyle siyah- beyazlı taraftarlar deplasman tribününe alınmadı. Karşılaşma sırasında tribünlerden Beşiktaşlı futbolculara sık sık yabancı maddeler atılırken, karşılaşmanın bitiş düdüğünden sonra büyük bir skandal yaşandı.

BEŞİKTAŞLI OYUNCULARA UÇAN TEKME ATTI

Hakem Mete Kalkavan'ın bitiş düdüğünü çalmasının ardından Beşiktaşlı futbolcular hakemlerle konuşurken kale arkasından sahaya giren ve orta sahaya kadar koşan bir Ankaragücü taraftarı, Cenk Tosun ve Salih Uçan'a doğru uçan tekme attı. Josef hemen sahaya giren kişiye müdahale ederken geç kalan güvenlik görevlisi sahaya giren kişiyi yere yatırdı.

O anlarda Ankaragücü ile Beşiktaş oyuncuları arasında da gerginlik yaşandı.

Maçın ardından hakem Mete Kalkavan, sahaya giren holigana müdahalede bulunduğu için Josef de Souza'ya kırmızı kart gösterdi.

WEGHORST: ARKADAŞLARIMA KALKAN OLDUM

Maçın ardından yayıncı kuruluşta açıklamalarda bulunan ve olayın yaşandığı yerin yanında olan Beşiktaşlı Weghorst da olayı şu ifadelerle anlattı:

"Bu olanların normal olduğunu söylemek imkansız. Çok yanlış şeyler oldu. Türk insanının duygularıyla hareket ettiğini biliyorum. Bunu seviyorum. Bu durum kabul edilemez. İlk dakikadan maçın sonuna kadar gergin bir atmosfer vardı. Talihsiz bir olay yaşandı. Cenk'e biri vurdu. Bu çok ağır cezalandırılmalı. Türkiye güzel bir ülke. Lig, güzel bir lig. Daha çok gelişmesi için bunun ağır şekilde cezalandırılması lazım. Kabul edilemez şeyler yaşandı. Arkadaşlarıma kalkan oldum. Josef de Souza çok haksız bir şekilde kırmızı kart gördü. Sahaya giren bir taraftar vardı. Josef de Souza arkadaşını korudu orada."