CiddiGazete- Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), evli olduğu İlksen Tüzün'ü vurduktan sonra intihar ettiği belirtilen Adalet Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Daire Başkanı Serkan Tüzün için taziye mesajı yayımladı.

"Adalet Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Daire Başkanı Sayın Serkan Tüzün'ün vefat ettiğini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız" denilen mesajda, “Merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz" ifadeleri kullanıldı. Taziye mesajında, evli olduğu Serkan Tüzün tarafından öldürülen İlksen Tüzün'e ise hiç değinilmedi.

Sosyal medyadaki tepkiler üzerine HSK mesajı silmek zorunda kaldı.

BAKANLIK DA TAZİYE MESAJINI SİLDİ

Adalet Bakanlığı da HSK gibi Serkan Tüzün için taziye mesajı yayımladı; öldürdüğü Hukukçu İlksen Tüzün için tek ifade kullanmadı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Adalet Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Daire Başkanı Sayın Serkan Tüzün'ün vefat ettiğini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dileriz" denildi. HSK gibi Adalet Bakanlığı da gelen tepkiler üzerine HSK gibi taziye mesajını sildi.

YAYIN YASAĞI!

Öte yandan, Ankara 1'inci Sulh Ceza Hakimliği, Serkan Tüzün'ün kardeşi tarafından yapılan başvurunun ardından cinayet ve intihara ilişkin haberlere dair yayın yasağı kararı aldı. Kararda, soruşturma konusu olaya ilişkin yapılan yayınların soruşturmanın sağlıklı yürütülmesine engel olabileceği savunuldu.