CiddiGazete- Hüdapar Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Cumhur İttifakı'na desteklerini açıkladı.

Bölücü programıyla bilinen, Hizbullah'ın siyasi ayağı Hüdapar, Cumhur İttifakı'nı destekleyecek. AKP'li vekiller bunun seçimi kazanmayı tehlikeye attığını belirtiyor.

İTTİFAK'I GENİŞLETME ÇABASI

AKP seçim öncesinde MHP ve BBP ile kurduğu Cumhur İttifakı'nı genişletme hamleleri yapmaya başladı. Bu partilerden biri Hüdapar oldu. Önce Hüdapar Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'dan "mevcut ittifakların içinde yer alıp almayacağı" sorusu üzerine "Şartlar el verirse, böyle bir teklif gelirse biz de bir ittifak içerisinde yer alabiliriz. Üçüncü bir ittifakı kendimiz oluşturmak gibi bir arayışımız yok" sinyali gelmişti.

BULUŞMA OCAK AYINDAYDI

Bundan birkaç gün sonra Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Hüdapar Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile görüştü. Erdoğan ve Yapıcıoğlu, 5 Ocak'ta Ankara'da AKP Genel Merkezi'nde buluştu. Görüşme duyurulmamıştı. Akşam saatlerinde AKP binasından ayrılan Yapıcıoğlu, "Görüşmeler sürecek" açıklaması yaptı.

Depremlerin ardından ara verilen temaslar geçen hafta yeniden başladı. Önceki gün, partisinin ittifakı görüştüğü toplantının ardından kamera karşısına geçen Yapıcıoğlu, "Başkanlık Divanı toplantısında, daha önce yetkili kurullarımızla hatta il ve ilçe teşkilatlarımızla da yapmış olduğumuz istişarelerle uyumlu olarak 2023 Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhur İttifakı adayı Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleme kararı aldık. Parlamento seçimleriyle ilgili de görüşmelerimiz devam ediyor" dedi.

AKP HEYETİ GİDECEK

Yapıcıoğlu, bir soru üzerine Cumhur İttifakı'na henüz tam olarak dahil olmadıklarını, bu konuda görüşmelerinin sürdüğünü ve AKP'den bir heyetin Hüdapar Genel Merkezine geleceğini ve bir görüşme gerçekleştireceklerini söyledi.

RAHATSIZLIK YARATTI

Cumhur İttifakı'nın Hüdapar ile ortaklığı, AKP içinde de rahatsızlık yarattı. Aydınlık'ta yer alan habere göre, bir AKP milletvekili, Hüdapar ile yakınlaşmanın İttifak'ı güçlendirmeyeceği, aksine "seçimi kaybettirebileceğini" söyledi. Vekil "Doğu-Güneydoğu'dan 3-5 vekil peşine düşerken, tüm Türkiye'de milletvekili kaybedeceğiz. Şimdi seçim bölgemdeki seçmene bunu nasıl anlatacağımı düşünüyorum" dedi.

"BÖLGEDE NEFRET EDİYORLAR"

AKP'de uzun yıllar milletvekilliği yapmış bir isim de şunları söyledi: "Seçim çok kritik. Artık hata yapılmaması gereken bir noktadayız. Hüdapar ile yapılan görüşmeler ve varıldığı söylenen anlaşma yanlış oldu. Ben bölgeyi yakından tanıyorum. Bölgede insanlar Hüdapar'dan nefret ediyor. Yapılan tüm araştırmalar HDP'ye oy veren seçmenlerin en az yüzde 25'inin cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan'a oy vereceğini gösteriyor. Bölge halkı çeşitli gerekçelerle HDP'ye oy verse de içlerinde ülkesini düşünen önemli bir kesim var. Hüdapar'ın Cumhur İttifakı'na alınması bu oyları engeller. Zaten şu anda sosyal medyada esen hava da bunu gösteriyor."

FACİA OLUR

Diyarbakır'dan bir AKP'li de şunları aktardı: "Hüdapar'ın bölgede fazla bir oyu yok. Diyarbakır, Batman, Şanlıurfa ve Mardin illerinin bazı ilçelerinde örgütlüler. Bunlar kontrol edilmezse PKK'dan daha tehlikelidir. Geçmişte yaptıkları da ortadadır. Domuz bağları ile işledikleri cinayetler bilinir. Bunlar da yabancı istihbarat örgütleriyle bağlantılıdır. Bölgede herkes de bunu bilir. Hüdapar ile ittifak kesinlikle Ak Parti'nin aleyhine olur. 2016 sonrası HDP ile de birçok konuda işbirliği yaptılar. Atatürk ve Cumhuriyete karşı ağır hakaretler eden bir parti. Diyarbakır'da zaten teşkilatlarda bir sorun var, şimdi buna Hüdapar da eklendi. Hüdapar, Ak Parti için faciadır."