CiddiGazete- Cumhur İttifakı'nın masanın altına saklamaya çalıştığı Hizbullah patentli Hüdapar, Millet İttifakının Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında suç duyurusunda bulundu.

AKP'nin İstanbul 1. Bölge'den milletvekili adayı gösterdiği ve Devlet Bahçeli ile birlikte resmi törenlere davet ettiği Hüdapar Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, katıldığı TV programlarında "Türk Bayrağı" isminden rahatsızlık duyduğunu, anayasada "değiştirilemez" madde olmaması gerektiğini ifade etmişti.

Hüdapar'da ayrıca terör örgütü Hizbullah davasında tutuklanan çok sayıda isim olması Türk milliyetçilerinin tepkisini çekerken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da açık kaynaklarda yer alan bu bilgileri miting meydanlarında dile getirerek Cumhur İttifakı'na, "Ortaklığınızı niye gizliyorsunuz" diye sordu.

Hüdaparlı isimlerin AKP listelerinde yer almasına rağmen Cumhur İttifakı partilerinin, "Hüdapar ayrı parti ortaklığımız yok" diyerek ilginç cevaplar vermesi kamuoyunun tepkisini iyice artırmıştı.

Hüdapar'ın AKP milletvekili adayı genel başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun, Irak'ın kuzeyindeki Türk düşmanı Mesut Barzani'yi ziyaret ettiğini dün duyurması tepkileri zirveye çıkarmış ve AKP'den "sus" emri verildiği iddia edilmişti.

Hem AKP'deki Türk seçmeni, hem de MHP'deki ülkücüleri rahatsız eden ve büyük ihtimalle seçime yansıyacak tablo karşısında muhalif ses çıkmasını istemeyen Hüdapar, Mansur Yavaş'ı susturmak için adliyenin yolunu tuttu.

Hüdapar, Başkan Yavaş'ın miting meydanlarında dile getirdiği ifadeler nedeniyle hakkında suç duyurusunda bulundu.

MANSUR YAVAŞ'TAN AÇIKLAMA

Mansur Yavaş, Hüdapar'ın suç duyurusunda bulunması üzerine sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

- Türkiye ve Türk Milleti ile sorunu olan bir oluşumun hakkımda açtığı dava omzumdaki şeref madalyasıdır.

- 15 Mayıs'ta bu şeref madalyasıyla iktidara geleceğiz.

- Milletimizin değerleriyle kavga eden kim olursa olsun mücadelemiz son nefesimize kadar devam edecektir.