CiddiGazete- Cumhur İttifakı'nın Hizbullah patentli ortağı Hüdapar'ın genel başkan vekili İshak Sağlam, Rehber isimli TV kanalında konuştu. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın, Kemal Kılıçdaroğlu ile ortak mutabakat metni üzerinde uzlaşmasını eleştiren Sağlam, çirkin ifadeler kullandı. İshak Sağlam'ın sözleri şöyle:

"AMAÇLARI ERDOĞAN'I BAŞKANLIKTAN İNDİRMEK"

- Bir ittifaktan bahsediyoruz. 7'lidir, 9'ludur. Hep kamuoyunda ilkeler üzerinde belli bazı fikirler üzerinde anlaştıklarını dile getirmiş olsalar da ittifakın tek bir amacı ve gayesi var: Sayın Erdoğan'ı başkanlıktan indirmek.

- Bu ittifakın ilkeler üzerinde protokol yapmasını beklemek mantıklı değil. Yeşil Sol Parti'den ilkeli bir duruş beklemiyorum.

- Kendisine hakaret eden, affedersin belki "hayvanlaştıracak" söylemlerde bulunan bir şahısla aynı cephede bulunmuş olacaklar. Bunu bir insan onuru nasıl kaldırır, bilemiyorum.

- Partisi ve genel başkanı ilk günden beri anti Kürt ve anti yabancı diyebileceğimiz bir politikayla öne çıktı.

- Toplumda algı oluşturmaya çalıştı. Algı oluşturmanın kitabını yazan birisi Ümit Özdağ.

- Bunu gündeme gelmek için bilinçli olarak yapıyor. Çok beklenmedik bir şey değil.

- Türkiye'de yaşayan diğer kavimlerin Türkiye dışına çıkarılması için gayret göstereceğini söyleyen ki son söyleminde "İçişleri Bakanı olarak göndereceğim" gibi bir söylem...

- Görüşmeden hemen sonra bu söylemlerin dile gelmesi böyle bir pazarlığın olabilme ihtimalini ortaya koyuyor.