CiddiGazete- HDP'nin PKK'ya yaklaşımı gibi Cumhur İttifakı bileşeni Hüdapar'ın da Hizbullah'ı terör örgütü olarak kabul etmemesi tartışmaları beraberinde getirdi.

Hukukçular, Hüdapar'ın seçim beyannamesindeki bölücü ifadelerin, HDP gibi kapatma nedeni olacağını savundu.

Hukukçu Doğan Erkan, Hüdapar'ın hukuki çağrılarının, laik ve çağdaş topluma aykırı olduğunu vurguladı. Erkan, anayasanın devrim yasalarını özel bir korumaya aldığını anımsatarak "Hüdapar isimli oluşum, anayasaya ve devrim kanunlarına karşı mücadeleye çağrı yapıyor" dedi.

Refah Partisi'nin kapatılma kararına dikkat çeken Erkan, "Hiçbir parti böylesi anayasa karşıtı bir siyasal program öneremez. Hüdapar'ın seçim vaatleri, parti kapatma sebebidir. Zaten terör örgütü propagandası ile kapatma sebeplerini taşıyordu. Ayrıca 'laiklik karşıtı eylemlerin odağı haline gelme' sebebiyle de parti formunu kaybetmesi gerektiği anlaşılıyor" ifadelerini kullandı.

Erkan ayrıca zina vaadine işaret ederek "Bu kadını devlet tahakkümüyle erkeğe tabi kılmak, kadının özel hayatına müdahale etmek demektir. Eşler birbirlerine karşı sadece medeni hukukla sorumludur" dedi. (Cumhuriyet)